<

Журналісти назвали найабсурдніші законопроекти у Верховній Раді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:32 | 12.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Журналісти проаналізували зареєстровані у Верховній Раді законопроекти, виділивши з них найбільш абсурдні й комічні.

Результати моніторингу законодавчих ініціатив оприлюднила в четвер, 12 липня, Українська правда.

“Серед депутатської творчості ми знайшли багато дійсно важливих і корисних ідей. Але серед проектів законів і такі, що викликають подив”, – пишуть журналісти.

Як приклад вони наводять запропоновану в 2015 році групою депутатів, а саме Олексієм Порошенком, Юрієм Македоном, Іваном Мельничуком, Володимиром Парасюком, Іриною Сусловою і Юрієм Дерев’янком постанову Про розміщення полотна з вишитою картою України в сесійній залі Верховної Ради.

Здавалося б – невже без вишитої карти парламент не може працювати? Але співавтор постанови Парасюк переконаний: Верховна Рада дуже радянська за атмосферою і вимагає оновленого дизайну, більш українського.

У свою чергу нардеп Юрій Мірошниченко вважає, що важливі для країни питання не можуть вирішуватися без ранкової молитви. Саме тому разом з однодумцями минулого літа він запропонував Верховній Раді читати Отче наш відразу після відкриття пленарних засідань.

Нардеп упевнений: православна молитва є прийнятною для всіх інших релігій і не ображає колег-мусульман та іудеїв.

Цікаву ініціативу запропонував і депутат Олег Мусій. Колишній міністр охорони здоров’я несподівано в 2015 році зацікавився економікою і запропонував копійки замінити на рублі. Народний депутат вважає, що саме така назва грошової одиниці є історично обґрунтованою.

“З часу введення грошової одиниці в Україні – гривні, без історичного обґрунтування її менша частина була названа словом копійка. А з усіх історичних джерел випливає, що копійка є частиною саме рубля, а не гривні”, – говориться в пояснювальній записці до документа.

А ось нардеп-утікач Олександр Онищенко в 2015 році був серйозно стурбований психічним здоров’ям своїх колег. Настільки, що навіть зареєстрував проект закону, в якому висунув ідею перевіряти стан здоров’я кандидатів у народні депутати України. Онищенко хотів зобов’язати депутатів доводити свою спроможність приймати рішення медичною довідкою від психіатра і нарколога.

“Тільки людина з психічними розладами може навмисно ганьбити свою державу та її громадян”, – уточнюється в пояснювальній записці.

Підтримав ініціативу Олександра Онищенка і скандальний депутат-мажоритарник Євген Мураєв. У 2016 році нардеп запропонував окремий проект закону Про проведення перевірки стану здоров’я осіб, котрі обіймають найвищі державні посади.

А головний аргумент документа звучить так: “Хвороба чиновника або наявність у нього алкогольної або наркотичної залежності може нести безпосередню загрозу державності і безпеці нації”.

Поповнює перелік політичних фантазій нардепів остання гучна ініціатива депутата Олега Барни. Нещодавно він зареєстрував законопроект, що забороняє публічно виявляти будь-яку сексуальну орієнтацію. Мажоритарник прагне заборонити зібрання, марші та поширення інформації, що свідчить про сексуальну орієнтацію людини. На його переконання, пропаганда сексуальної орієнтації провокує моральний занепад українців.

Крім того, чимало серед депутатських законопроектів і відверто популістських. Тобто з гучною і красивою назвою, але з відсутністю конкретних пропозицій щодо вирішення проблем. Переважно такі законопроекти створюються з метою політичного піару і для видимості піклування про народ.

Також в переліку депутатських законопроектів зареєстровано безліч проектів постанов про відзначення чогось. Найчастіше депутати пропонують відзначати ювілеї з дня народження видатних особистостей або річниці знакових подій. Втім, серед пам’ятних дат проходять і такі, які мало що говорять пересічним українцям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер