<

«Жодної зради»: Ігор Гузь не голосував за російську мову у вишах України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:59 | 15.11.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

У волинських ЗМІ з’явилася недостовірна інформація, що стосується голосування і підтримки народним депутатом Ігорем Гузем законопроекту, де, начебто, йдеться, що викладання у вищих навчальних закладах України дозволено російською мовою.

Насправді, це підміна поняття і «чистої води» маніпуляція. Жодного слова про російську мову не йшлося у запропонованому законопроекті, а лише «іноземною мовою».

Про це йдеться на офіційній сторінці народного депутата у фейсбуці.

Так, Міністерство освіти запропонувало, що для іноземців та осіб без громадянства і за їхній кошт, здобуття вищої освіти може здійснюватися іноземною мовою. Але йдеться тільки про іноземнців та осіб без громадянства.

“1. Законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти» був проголосований лише в першому читанні. А це значить, що він не вступив у дію і до другого читання будуть внесені правки.

2. За цей закон в першому читанні також проголосували представники Європейської солідарності, Батьківщини (Парубій, Княжицький, Федина, Джемілєв та ін.), натомість не голосував жоден депутат партії Медведчука – Опозиційного блоку «За життя».

3. Одразу ж народний депутат Ігор Гузь із колегами внесли правку до законопроекту, щоб у підпункті 27 пункту 1 розділу І законопроекту змінити редакцію частини третьої статті 48 Закону України «Про вищу освіту», а саме замінити слова «іноземною мовою» словами «англійською або іншою офіційною мовою Європейського Союзу».

4. Якщо ця правка не набере більшості голосів, депутат Ігор Гузь не голосуватиме за законопроект у другому читанні,” – йдеться в дописі.




коментарів: 2
  1. Так в Конституції ж записано , що можна і по руськи говорити. За бажанням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер