<

Жодна ТВК Волинської області не оприлюднила обсяг грошової застави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:22 | 17.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Волинській області станом на 16 вересня обласна, районні та міські (міст обласного значення) територіальні виборчі комісії ще не оприлюднили відомостей про обсяг грошової застави та спеціальний рахунок, на який вона має вноситись.

Про це інформує Громадянська мережа ОПОРА.

Волинська обласна, чотири міські та шістнадцять районних виборчих комісій були сформовані ще 6 вересня. Однак, станом на 16 вересня переважна більшість ТВК тільки-но подали відомості про грошову заставу та рахунок, на який вона має вноситись, до редакцій місцевих друкованих засобів масової інформації. Така інформація повинна з’явиться на шпальтах газет протягом кількох наступних днів.

Відповідно до частини 3, Статті  44 Закону України «Про місцеві вибори» територіальна виборча комісія протягом чотирьох днів з дня сформування її нового складу оприлюднює відомості про обсяг грошової застави та спеціальний рахунок, на який вона вноситься, в місцевих друкованих засобах масової інформації, а також невідкладно після відкриття спеціального рахунку передає відомості про нього Центральній виборчій комісії для розміщення на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Поспілкувавшись з головами ТВК, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА з’ясували причини порушення строків оприлюднення відповідної інформації з їхнього боку. Виявилося, що частина територіальних виборчих комісій довго здійснювали держану реєстрацію змін керівників юридичних осіб, а інша частина ТВК взагалі не знали, що повинні оприлюднювати таку інформацію.

До слова, волинське представництво Громадянської мережі ОПОРА проаналізувало, скільки коштуватиме волинянам називатись «кандидатами» на виборах. Зокрема, щоб зареєструвати список кандидатів у депутати до Волинської обласної ради політична партія повинна внести грошову заставу у сумі 36 671 гривню.

Що стосується міст на Волині, то найбільша сума грошової застави визначена для реєстрації списку кандидатів від місцевого осередку політичної партії до Луцької міської ради – 7 647 гривень, а найменша сума, 55 гривень, – до Берестечківської міської ради. Така ж сума визначена і для кандидатів на посаду міського голови відповідних міст.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця