<

Згадав усіх: про що говорив Зеленський у новорічній промові

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 1.01.2022 / Новини / /
Перегляди
2513
/ коментарів 6

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Новим 2022 роком. Голова держави нагадав про окупований РФ Крим, війну на Донбасі, закон про олігархів, а також про перемоги.

 УНН зібрав головні тези з виступу глави держави.

Цей рік особливий

«Традиційно в цей вечір всі збираються за столом усією родиною, кличуть гостей, дивляться новорічне привітання Президента, а президенти спочатку трішки жаліються, потім трішки більше виправдовуються, але загалом хваляться про те, що було зроблено. Але цей рік – він особливий. Рік 30-річчя нашої незалежності. І тому цьогоріч буде інакше», – сказав Президент.

Українці надзвичайні

«Ті, хто для порятунку одного немовляти здіймаються в небо, щоб на землі пролунало одне «дякую». Ті, хто здіймає в небо «Мрію», щоб доставити вакцину в десятки країн, аби на планеті пролунали мільйони thanks, danke, merci, gracias«,- каже Глава держави.

Він згадав шахтарів, будівельників, вчителів, спортсменів, їх тренерів, лікарів та медиків, багатодітні сім’ї талановитих дітей, донорів, митців, звичайних водіїв громадського транспорту, правоохоронців, пожежників, полярників, прикордонників, військових та багато інших людей, що виконують важливе завдання для України.

«І ті, завдяки кому ми досі є. Ті, хто захищає Україну. З 2014 року й до сьогоднішнього дня. Зберігаючи вірність присязі, за обов’язком служби. І відчуваючи поклик серця, з доброї волі. Захисники та захисниці України. Герої України, які вісім років боронять наші кордони, захищають їх на суші, у воді, в повітрі, на передовій, у тилу ворога, через снайперський приціл, представники різних родів військ і єдиного козацького роду. Як і всі громадяни України! Відважні та відповідальні. Неординарні та небайдужі. Волелюбні й дуже працелюбні. Мільйони вас, що разом є одним великим «ми». Настільки великим, що у світі немає будівлі, де можна було б зібрати всіх», – каже Зеленський.

2021 рік був різним

«Ми прожили цей рік разом. І проводимо його разом. Цей рік був різним, і були речі, які хотілося б забути. Але були ті, що в колі рідних та близьких хочеться пригадати», – вважає Зеленський.

Він згадав виступ українських спортсменів, що виступали на Олімпіаді та Паралімпіаді, бій Усика проти Джошуа та виступ збірної з футболу на Євро.

Згадав і святкування 30-ї річниці Незалежності, Кримську платформу. Успіх України на Євробаченні, та олігархів, які «лякали».

Про майбутнє

Зеленський заявив, що у наступному році ветерани забудуть слова «квартирна черга». І фото з побратимами, разом з якими боронили власну землю, повісити у власному житлі зможуть усі ветерани війни на Донбасі.

«А одразу за ними – всі наші військові. Вірю, це буде фото з мирного Донецька, Луганська, Криму», – сказав він.

Нагадав, що у лікарів в наступному році зарплата зросте вдвічі до «суми, за яку не соромно», а про вчителів цього не можна сказати.

Цитував Ротару і говорив російською

«Головне, щоб усі ви, усі ми були живі й здорові. І збиралися ось так за одним столом усією родиною. Щоб поруч – усі, кого ти любиш, і те, без чого просто жити не можеш… Щоб сусіди в гості до нас – з холодцем і з пляшкою, а не зі зброєю й без стуку. І щоб друзі – і щоб вони були справжні, які готові битися за тебе, – не у Твіттері, а поруч. І щоб родичі приїжджали. І щоб приїжджали частіше. З Донбасу, з Криму. Але не в гості, а до себе, поверталися додому, адже всі ми – одна сім’я. І Донбас, і Крим», – зазначив Президент.

«И как только мы уберем линию разграничения в голове, она исчезнет и на карте», – додав Зеленський вже російською.

І наостанок він зачитав вірші з пісня Софії Ротару «І буде так, як має бути в Україні. Як у пісні:

Одна калина за вікном,

Одна родина за столом,

І Україна, бо в нас іншої нема.

Усього цього я хочу вам усім, дорогі українці, побажати. А ми для цього все зробимо. З Новим роком, дорогі українці!» – підсумував він.




коментарів: 6
  1. Після водочки вкуснющєй і скумбрії по 8 гр/кг чого тільки не наплетеш. Hє ?!

  2. А мені вітання президента сподобалося! Цікаве рішення! Скільки хороших людей, дітей будуть знати, що їх цінують!
    Усіх вітаю з Новим Роком!
    Люди, будьте добріші!

    • Підтримую! І теж вітаю всіх з Новим Роком, бажаю щастя, здоров’я, і побільше оптимізму. Все в нас буде добре.

  3. 73 %, це байки для вас, складені сценаристами 95 кварталу. Дивіться на свого кумира, милуйтесь, лузаючи насіння, та не забувайте поглядувати на цифри в платіжках. Одним словом: цей виступ – колисанка для лохів.

  4. Найкращий президент з часів незалежності, не голосував за нього, буде балотуватись на другий тур мій голос його.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер