<

Зеленський запровадив День української державності, який буде вихідним

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:09 | 25.08.2021 / Новини / , , /
Перегляди
1097
/ коментарів 6

Володимир Зеленський започаткував нове свято – День української державності.

Про відповідний указ він заявив під час виступу на параді в Києві, в День Незалежності, 24-го серпня, – пише Новинарня.

“Ми – спадкоємці державності, яка існувала понад тисячу років тому. І ми починаємо відзначати день Української державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва, столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають містом де все починається. Тут починалося православ’я, тут взяла початок старослов’янська мова, правонаступницею якої є українська мова. Тут почалася і наша державність. Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності — у День Хрещення Київської Русі-України. І про це все я підписую сьогодні відповідний указ”, — заявив Зеленський.

Як відомо, День хрещення Київської Русі-України відзначається 28-го липня.

Надалі президент Зеленський взяв участь в урочистому засіданні Верховної Ради та заявив, що вносить до парламенту проєкт закону про вихідний у День державності України, який відзначатиметься 28-го липня.

“Я підписав указ про відзначення Дня української державності і вношу на ваш розгляд проєкт закону, за яким він має бути вихідним днем”, – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, в День хрещення Київської Русі-України, 28-го липня, традиційно проводить ходу в Києві Православна церква України (УПЦ Київського патріархату).




коментарів: 6
  1. День Незалежності, День Державності є. На черзі –День Соборності, День Суверенітету, День Самостійності, День Верховенства Права, День….. П..П..П..Пожалуйста помедленней… я записываю.

  2. Прибрати перше травня і восьме березня ,тоді можна відзначати “День державності”.

  3. Ще одне нафіг нікому не потрібне, тут люди на ті свята що вже понавигадували вкалують щоб лишну копійку заробити , з нашими то цінами та тарифами. А клоун нове впроваджує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа