<

Зеленський вирушив з візитом до США

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:31 | 21.12.2022 / Новини / , /
Перегляди
221
/ Коментарі відсутні

Президент України Володимир Зеленський 21-го грудня вирушив із робочою поїздкою до США. Це перший виїзд президента за межі України після початку повномасштабної війни 24-го лютого.

Про це повідомив сам український лідер у Твіттері, пише ТСН.

У Вашингтоні Зеленський зустрінеться із президентом США Джо Байденом, виступить у Конгресі та проведе низку двосторонніх зустрічей.

“Вирушив до США задля зміцнення стійкості й обороноздатності. Зокрема, із Джо Байденом  обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю в Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей”, – написав Зеленський.

Крім того, поїздку Зеленського і зустріч із Байденом підтвердив Білий дім. У Вашингтоні уточнили, що американський і український лідери обговорили цей робочий візит, коли спілкувалися телефоном 11-го грудня.

Офіційно Штати запросили Володимира Зеленського приїхати до Вашингтона 14-го грудня. Українська сторона офіційно прийняла запрошення 16-го грудня, а потім остаточно підтвердила візит 18-го грудня.

За даними Білого дому, президент Байден спочатку прийме президента Зеленського для двосторонніх зустрічей. Буде прес-конференція, а потім – виступ президента Зеленського на спільній сесії Конгресу, який продемонструє потужну двопартійну підтримку України. 

Під час зустрічі Байден планує обговорити із Зеленським подальші дії на фронті, можливості та навчання, які США та союзники продовжуватимуть надавати Україні, санкції та експортний контроль, а також допомогу в економічному та енергетичному секторах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок