<

Зеленський відповів на петицію українців про перейменування рф на московію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:33 | 12.03.2023 / Новини / , , /
Перегляди
322
/ 1 коментар

Президент України Володимир Зеленський розглянув електронну петицію, автор якої пропонує офіційно перейменувати назву «росія» на «московія» та замітини терміни «російський» на «московський», а «російська федерація» – на «московська федерація».

Відповідна петиція № 22/170958-еп про була розміщена на сайті президента 23 листопада 2022 року, її підтримали понад 25 тисяч громадян, пише Слово і Діло.

Зеленський нагадав, що правові основи відносин щодо назв географічних об’єктів, до яких належать, зокрема, й держави, регулюються Законом України №2604-ІV від 31 травня 2005 року «Про географічні назви». Також згадана пропозиція має міжнародно-правові аспекти.

«Статистичним відділом Департаменту з економічних та соціальних питань Секретаріату ООН розроблено та опубліковано у виданні Статистичні документи перелік країн та регіонів, що містить назви відповідних країн та регіонів в алфавітному порядку, їх тризначні цифрові коди, які використовуються для статистичних цілей Статистичним відділом Секретаріату ООН, та їх тризначні алфавітні коди, визначені Міжнародною Організацією із Стандартизації (ISO). Стандарт М 49 врахований при розробці Переліку кодів країн світу для статистичних цілей, затвердженого наказом Державної служби статистики України від 8 січня 2020 року № 32», – йдеться у відповіді президента.

Зеленський зазначив, що таким чином, порушене у петиції питання потребує ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з огляду на можливі міжнародно-правові наслідки.

«З урахуванням зазначеного я звернувся до прем’єр-міністра України з проханням щодо його комплексного опрацювання, зокрема із залученням наукових установ, та інформування мене та автора петиції про результати», – підсумував президент.

Водночас, влада країни-агресора вже відреагувала на відповідь українського лідера на відповідну петицію.

Представник МЗС росії назвала Зеленського «бункерним» та обурилася можливими змінами в Україні. Вона опублікувала свій коментар на своєму телеграм-каналі, заявивши, що петиція про можливе перейменування на рф на московію є «свідченням спроби створення «анти-росії».




один коментар
  1. Нехай вже краще назвуть фаріонія.
    Агентша фаріон – це ж продукт їхнього КДБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа