<

Зеленський розповів, як пройшов перший день перед самітом G7

10:24 | 21.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
91
/ Коментарі відсутні

Президент Володимир Зеленський розповів про перший день зустрічей і перемовин в Японії напередодні саміту «Сімки». Він впевнений, що після зустрічі G7 представники України повернуться додому із іще більшими можливостями для армії.

У своєму вечірньому відеозверненні 20-го травня глава держави наголосив, що Україна координує позиції з партнерами та готує нові спільні кроки, – передає УНІАН.

«Оборона: зброя, ППО, винищувачі. Залучаємо якнайбільше країн і лідерів заради України. Формула миру. Довготривалі програми підтримки України. Фінанси та економіка», – додав він.

Зокрема, сьогодні Зеленський зустрівся із прем’єркою Італії Джорджею Мелоні. Вони проаналізували виконання досягнутих у Римі домовленостей.

Також Президент розповів очільниці італійського уряду про домовленості на саміті Ліги арабських держав та обговорив із нею подальше посилення можливостей України захищатися від російського повітряного терору.

«Переговори з Ріші (Сунаком, – ред.), паном премʼєр-міністром Великої Британії. Обговорили наші двосторонні відносини, нашу оборону. Подякував за лідерство у розвитку наших можливостей у небі – Британія дуже активно взялася за сучасні винищувачі для України, і це історичні речі», – наголосив Зеленський.

Також глава держави говорив з премʼєр-міністром Індії Нарендрою Моді. Зеленський назвав цю розмову «серйозною» та зазначив, що розповів Моді про прогрес щодо української формули миру.

«Ми пройшли вже багато етапів із представленням формули лідерам і країнам із різних частин світу… І зробимо все, щоб залучення світу до нашої мирної ініціативи було максимальним із можливого», – сказав Президент України.

Він зауважив, що вірить у те, що Індія візьме участь у відновленні міжнародного порядку, заснованого на правилах, «які очевидно потрібні всім вільним націям».

Також Зеленський із Моді Обговорили підтримку в розмінуванні та зміцненні української медицини.

«Говорив із президентом Євроради Шарлем Мішелем. Безпека й оборона, економіка, наша спільна політика – обʼєднання потенціалів України та всього Євросоюзу», – додав він.

В Японії глава держави зустрівся й зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном та провів із ним «змістовну розмову, яка додає впевненості в русі до перемоги України».

Водночас на зустрічі із канцлером Німеччини Олафом Шольцом обговорили прискорення чесного миру для України та посилення спільної роботи в межах G7.

«Впевнений, повернемося з цього візиту з іще більшими можливостями для вас, наші захисники й захисниці… Не буває такого дня, щоб Україна не стала сильнішою», – підсумував Зеленський.

20-го травня Зеленський прилетів до Японії, де провів низку зустрічей та перемовин з лідерами G7 напередодні саміту цих країн. Зокрема, лідери держав обговорили військову підтримку для України, зокрема захист українського неба, а відтак надання нових систем ППО та винищувачів. Президент планує виступити на саміті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа