<

Зеленський нагородив убитого фотожурналіста Макса Левіна орденом «За мужність»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:29 | 3.04.2022 / Новини / /
Перегляди
33
/ Коментарі відсутні

Президент Володимир Зеленський підписав указ про нагородження посмертно вбитого окупантами українського фотожурналіста та документаліста Максима Левіна орденом «За мужність», який висвітлював і звитяги Князівської бригади.

Про це йдеться в указі глави держави №208/2022 від 3-го квітня, пише Громадське.

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час висвітлення російської агресії, постановляю: нагородити орденом “За мужність” III ступеня Левіна Максима Євгеновича — фотокореспондента (посмертно)», — йдеться в указі.

Більше про те, що сталося

13-го березня Макс поїхав на власному авто фотографувати бойові дії на Київщині. Він залишив автівку біля села Гута-Межигірська та пішов у бік села Мощун. Близько 11:30 із Максом зник зв’язок, і більше він не з’являвся в мережі.

За даними прокуратури, тіло журналіста знайшли на території села Гута-Межигірська Вишгородського району. За попередньою інформацією слідчих, беззбройного Макса Левіна російські військові вбили двома пострілами зі стрілецької зброї. Наразі триває досудове розслідування, встановлюються всі обставини злочину.

Макс Левін працював як фотокореспондент і документальний фотограф. Він співпрацював, зокрема, з Reuters, BBC, Associated Press, LB.ua, hromadske.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок