<

Зеленський нагородив Меркель орденом Свободи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:19 | 23.08.2021 / Новини / /
Перегляди
194
/ Коментарі відсутні

На знак вдячності за багаторічну підтримку України президент Володимир Зеленський відзначив канцлерку Німеччини Ангелу Меркель під час її візиту до Києва державною нагородою, орденом Свободи.

Про це повідомила пресслужба офісу президента України, пише “Європейська правда“.

“У вересні Німеччина обиратиме нового канцлера. Особисто я переконаний, що пані Меркель залишиться активним учасником політичного життя Німеччини та Європи. 

Але знайте, що в будь-якому разі, у будь-якому статусі й у будь-який час ви завжди є й будете бажаним гостем в Україні. Дякую”, – сказав Володимир Зеленський на спільній пресконференції з Меркель.

Орденом Свободи нагороджуються люди, які внесли особливі заслуги в зміцнення суверенітету України, просуванні демократичних реформ, консолідації української спільноти і відстоюванні громадянських прав і свобод.

Нагорода була заснована в 2008 році, а першим її кавалером став король Швеції Карл XVI Густав.

В даний час нагородою були відзначені 72 людини, серед яких 50 — громадяни України.

Орденом також нагороджені колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, Вселенський патріарх Варфоломій, перший президент України Леонід Кравчук, меценат Джордж Сорос, музикант Святослав Вакарчук, сенатор США Джон Маккейн, президент США Джо Байден, екс-президент Литви Даля Грібаускайте, боксер Володимир Кличко та інші.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер