<

Зеленський звільнив випускників від ДПА, але ЗНО буде: відомі дати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:06 | 22.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Володимир Зеленський підписав закон про звільнення одинадцятикласників від обов’язкової державної підсумкової атестації. Разом з тим повідомляють, що епідеміологічна ситуація дозволяє провести зовнішнє незалежне оцінювання.

Згідно із законом, у зв’язку з впровадженням карантинних заходів учні, що завершують здобуття загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації (ДПА), повідомляється на офіційному сайті глави держави. 

Відповідний закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року”  Верховна Рада ухвалила 18-го червня 2020 року. 

На сайті Освіторія інформують, що державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести ЗНО з 25 червня до 17 липня. Про це 22-го червня , заявила т.в.о. Міносвіти Любомира Мандзій. 

Таким чином випускники шкіл, які в цьому році не планували вступати до закладів вищої освіти України, можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без складання зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас, згідно з законом, учні, які завершують навчання у закладах середньої освіти, мають право за власним бажанням пройти ДПА, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), необхідну для вступу до закладів вищої освіти України.   

Допуск до тестування відбуватиметься згідно з рекомендаціями Головного санлікаря. Держпродспоживслужба контролюватиме вимоги до пунктів тестування. Діятимуть заходи для уникнення скупчень людей, діятиме супровід медиків та Національної поліції та будуть залучені інструктори не з груп ризику.

За даними Міністерства освіти і науки, скасування обов’язкової ДПА дасть змогу зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування та відповідно збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.

Крім того, документ вносить зміни до Закону України «Про освіту», згідно з якими тривалість навчального року у закладах освіти на період карантину може визначатися Кабінетом Міністрів України.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа