<

Зеленський зателефонував Путіну після загибелі чотирьох військових. Версія Кремля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:47 | 7.08.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Після смерті 4-х військових в зоні ООС, Президент України Володимир Зеленський вранці 7-го серпня провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Українська правда.

“Терміново йому подзвонив, сказав, що це нас не наближує до миру. Я дуже вас прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивство наших людей.

Я хочу, щоб ті слова, які були у телефонній розмові, щоб ви їх побачили офіційно (Зеленський пообіцяв, що його Офіс опублікує прес-реліз про розмову з Путіним – УП) – і щоб ці слова перетворилися в кроки”, – розповів на бригунгу в Офісі Глава держави.

Зеленський також говорив з Путіним про розмінування території навколо зруйнованого мосту у Станиці Луганській та його будівництво. 

Також президент України порушував питання повернення полонених.

Зеленський зазначив, що 7 серпня він летить у Туреччину і вже звідти проведе ще одну телефонну розмову – з президентом Франції Емманюелем Макроном. Крім того, Зеленський планує поговорити з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і домовитись про термінову зустріч у Нормандському форматі.

https://www.facebook.com/president.gov.ua/videos/2885148794833994/

Нагадаємо, 6-го серпня в денному зведенні Міноборони йшлося, що о 10:20 російські окупанти розпочали обстріл з РПГ поблизу Павлополя. Внаслідок обстрілів четверо українських військових отримали поранення несумісні з життям.

За даними секретаря РНБО Олександра Данилюка, в момент обстрілу бійці 36-ї бригади морської піхоти облаштовували позиції взводно-опорного пункту.

Начальник генштабу ЗСУ Руслан Хомчак сказав, що загиблі військові в момент ворожого обстрілу перебували в окопі і встановлювали інженерне обладнання.

У Кремлі розповіли свою версію розмови Зеленського з Путіним

Президенти України і Росії під час телефонної розмови 7 серпня говорили про важливість неухильного дотримання “хлібного перемир’я” і про розведення сил і засобів від лінії розмежування на Донбасі, – пише Українська правда з посиланням на сайт президента Росії.

 “Президент Росії підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно, перш за все, виключити подальші обстріли українськими військами населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення”.

“Підтверджена також виняткова важливість послідовної реалізації Мінських домовленостей, включаючи юридичні аспекти надання ДНР і ЛНР особливого статусу. У цьому контексті наголошено на необхідності конструктивного діалогу між сторонами, в тому числі в рамках мінської Контактної групи”.

Сторони також домовилися про активізацію роботи з повернення утримуваних осіб та обговорили перспективи взаємодії у “нормандському форматі”.

Розмова відбулася за ініціативою української сторони. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер