<

Зеленський виступив за легалізацію приватних армій в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:04 | 9.06.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
5
/ коментарів 5

Президент Володимир Зеленський виступив за підготовку законопроекту про приватні військові компанії в Україні із залученням ветеранів. За словами президента, на цей час є два проекти закону про приватні армії, які не зареєстровані в парламенті.

Про це йшлося під час першого засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України, повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію Офісу президента.

На думку Зеленського, Консультативна рада може допомогти розробити збалансований законопроект.

«Є два проекти закону про приватні армії, які не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно», – зазначив він.

За його словами, «першочергові законодавчі напрацювання» Раді варто запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент устиг ухвалити їх до закриття нинішньої сесії.

Раніше повідомлялось, що в Україні вже давно існують не менше п’яти приватних військових компаній (ПВК), однак вони зареєстровані і сплачують податки за межами України.




коментарів: 5
  1. Тобто тепер кожен олігарх буде мати свою армію яка захищатиме його самого і його володіння, і тоді держава подрібниться на князівства, в кожному з яких будуть правити князьки і мати десь центральну владу, і час від часу воювати між собою.
    Він реально дибіл чи просто в образі клоуна?

  2. А ограничения по численности и вооружению будут? А то думаю себе организовать. А если будет войско с перебором, то через суд и исполнителей конфисковывать будут или обяжут передать в добровольном порядке? А, может, вообще держава выкупит излишки? Блин, сколько сразу вопросов, не могли сразу всё по полочкам разложить. Теперь сиди и гадай – заводить – не заводить, и если заводить, то какую? И тут бардак!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер