<

Зеленський пропонує відстрочити штрафи за нерозмитнені евробляхи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:48 | 17.07.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарів 5

Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді відкласти на три місяці застосування штрафних санкцій до тих, хто не встигне у встановлений термін розмитнити автомобілі на єврономерах.

Законопроект 10462 внесений в Раду 17 липня. Текст документа на сайті парламенту поки не опублікований, – повідомляє НВ.

Заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка повідомив в ході брифінгу, що Зеленський пропонує відстрочити штрафи на 90 днів, передає прес-служба глави держави.

«Законопроект з’явився у порядку денному президента нещодавно, під час однієї з регіональних поїздок. До нього звернулося багато людей. Вони фізично не встигають розмитнити автомобілі. Не всі в нашій країні, на жаль, є достатньо заможними, щоб їздити на нових автомобілях. Протягом 90 днів новий парламент та уряд запропонують механізми, яким чином нарешті врегулювати цю проблему», – зазначив він.

Згідно з чинним законодавством, штрафні санкції щодо тих, хто не встигне розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією, повинні почати діяти з 24 серпня.

“За інформацією наших колег з Мінінфраструктури і МВС, сьогодні в Україні близько 600-800 тис. автомобілів, які до сих пір не розмитнені і знаходяться на іноземній реєстрації. Проблема існує, і ми не можемо закривати на неї очі”, – сказав Рябошапка.

За його словами, Зеленський вимагає від парламенту розглянути цей законопроект на позачерговому засіданні 18 липня.

Нагадаємо, штрафні санкцій повинні були вступити в силу 22 травня. Верховна Рада відстрочила їх до 24 серпня.




коментарів: 5
  1. Не встигають ,або і не планують розмитнити, в тому річ що хто розмитнив то їздити стали акуратніше на 50% , бо є що втрачати

    • Таки да, бо авто буде зареєстроване не на якогось поляка – раптом щось станеться і реального власника притягнуть до відповідальності.

  2. Як не було в голові сірої речовини то і не добавиться.Хоть твоє авто на китайських чи на українських номерних знаках.

  3. зрозумило що водия. а де його знайти? забив людину-покинув зламка и втик. и шо тоди?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер