<

Зеленський не виключає ймовірність збиття українського літака над Тегераном ракетою, але потребує доказів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:57 | 10.01.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Президент України Володимир Зеленський закликав США, Канаду та Велику Британію надати докази, які стосуються катастрофи літака МАУ в Ірані.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Зеленського.

“Версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. Враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів – передусім уряди США, Канади та Великої Британії – надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин”, – йдеться у повідомленні.

Зеленський повідомив, що пізніше він матиме розмову щодо перебігу розслідування з державним секретарем США Майком Помпео.

Він додав, що комісія з розслідування причин катастрофи продовжує роботу.

“Наша мета – встановити беззаперечну істину. Ми вважаємо це обов’язком всієї міжнародної спільноти перед сім’ями загиблих та пам’яттю жертв катастрофи. Цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви”, – зазначає Зеленський.

Натомість офіційний представник уряду Ірану назвав брехливими звинувачення про те, що літак “Міжнародних авіаліній України” був збитий іранською ракетою.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на іранське державне агентство IRNA.

“Це брехня, і ніхто не візьме на себе відповідальність за велику брехню”, – сказав Алі Рабей після того, як прем’єр Канади, а опісля і прем’єр Британії заявили, що дані розвідки вказують на збиття Boeing-737 МАУ іранською ракетою.

Він рекомендував уряду США стежити за результатами слідчого комітету, а не брехати і розробляти психологічні операції.

“Дуже шкода, що ця психологічна операція уряду США і тих, хто підтримує її свідомо і несвідомо, додає гіркоти до почуттів сімей загиблих, і, поширюючи цю брехню, переслідує свою мету”, – заявив представник іранського уряду.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оприлюднив дані розвідки, які свідчать про те, що український “Боїнг” збила іранська ракета.

Крім того, у четвер кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також заявив про наявність певного об’єму інформації, яка дозволяє припустити, що український літак в Ірані був збитий ракетою.

Вранці 8-го січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс “Тегеран-Київ”. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер