<

Зеленський і Ердоган підписали важливі угоди в Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:39 | 4.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

3-го лютого, в Україну з важливим візитом прибув президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, він провів переговори з українським лідером Володимиром Зеленським у рамках засідання Стратегічної ради високого рівня.

Про це інформує Апостроф.

Лідери країн підписали важливі двосторонні угоди про співпрацю між країнами. Зокрема, уклали військово-фінансовий договір. Завдяки йому українські війська отримають допомогу від Туреччини. В рамках співпраці країн посилено безпеку в Чорному морі.

Зеленський зазначив, що також країни домовилися про культурно-гуманітарне співробітництво, в області туризму і освіти.

Крім того, Ердоган підкреслив, що не підтримує анексію Криму. Туреччина сподівається, що всі конфлікти в Україні будуть розв’язані мирним шляхом.

https://www.facebook.com/president.gov.ua/videos/171440407479072/

Урочиста церемонія зустрічі президентів відбулася біля Маріїнського палацу у Києві. Глави держав оглянули стрій почесної варти. Пролунали державні гімни України та Турецької Республіки.

На офіційній церемонії перед самою зустріччю із Зеленським президент Туреччини голосно привітав почесну варту “Слава Україні!”. У відповідь він почув “Героям слава!”.

Після зустрічі президентів у форматі віч-на-віч відбудеться восьме засідання Стратегічної ради високого рівня під головуванням Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана. Також будуть підписані українсько-турецькі двосторонні документи.

О 11:57 почалася офіційна церемонія зустрічі Зеленського з Ердоганом. У ході візиту Ердогана супроводжують міністр казначейства і фінансів Берат Албайрак, міністр торгівлі Рухсар Пекджан, міністр юстиції Абдулхаміт Гюль, глава Управління по зв’язках адміністрації президента Фахреттін Алтун і прес-секретар президента Ібрагім Калин.

https://www.facebook.com/president.gov.ua/videos/182896976137367/




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця