<

Зеленський говорив з Путіним по телефону: про що була розмова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:36 | 13.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

11-го липня Зленський мав 20-хвилинну розмову з Путіним. Звільнення українських моряків — це ключове питання, яке обговорювали.

Президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, яка тривала 20 хвилин.

Про це повідомляє пресслужба глави української держави, – передає Укрінформ.

“Ключовим питанням було звільнення полонених військових моряків. Також йшлося про повернення інших українських громадян, які утримуються на території РФ” – йдеться в повідомленні.

Поки що невідомо, чи вдалося під час розмови наблизити позиції щодо звільнення наших громадян. Принаймні, свій Радбез з приводу розмови Путін наступного дня зібрав. Але більшого розуміння чекатимемо, мабуть, лише після зустрічі в “Нормандському форматі”, який Зеленський, до речі, хоче розширити участю США та Великої Британії.

“Компанію для розмови пропоную таку: я, ви, Дональд Трамп, Тереза Мей, Ангела Меркель та Еммануель Макрон”, – йдеться в адресованому Путіну Фейсбук-відеозверненні Зеленського.

На що останній відповів:

“Ми ніколи не відмовлялися від жодного із запропонованих форматів, в тому числі від розширення “Нормандського”. Не знаю, як відреагують на це запрошення інші учасники, зокрема адміністрація президента США, але може бути цікаво”.

Власне, про можливість майбутніх контактів у “Нормандському форматі” повідомив речник Путіна Дмитро Пєсков:

“Під час телефонної розмови це питання також обговорювалося”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа