<

Зеленський до Дня пам’яті: Мир втрачається надзвичайно легко, українці не для того воювали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:21 | 8.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Президент Володимир Зеленський з нагоди Дня пам’яті та примирення наголосив, що українці воювали разом із десятками народів проти нацизму під час Другої світової війни не для того, щоб війна забирала життя людей 76 років потому.

Про це він написав у своєму телеграмі, пише Громадське.

Глава держави зауважив, що в Україні День пам’яті та примирення відзначають не на заміну 9-го травня. А для того, щоб зберегти й зрозуміти історію повніше.

«Вона (історія — ред.) — спільна, одна на всіх у світі. Щоб ніколи не забути, що нацизм був абсолютним злом. І будь-хто з тих, хто намагається виправдовувати його, заслуговує лише на засудження», — зазначив Зеленський.

Він нагадав, що українці воювали разом із десятками народів проти нацизму: з росіянами, поляками, білорусами, євреями, грузинами, вірменами, британцями, американцями, французами тощо. І, мовляв, точно не для того, щоб «війна забирала життя наших людей 76 років потому».

«Ніколи не забути, що Друга світова стала найстрашнішою в історії людства. Тому були створені міжнародні інституції та правила для підтримки глобального миру. Поважати їх — обов’язок усіх людей, а особливо — очільників держав та інших політиків», — уточнив президент.

До переліку причин відзначати День пам’яті він додав і потребу «ніколи не забути, що мир втрачається надзвичайно легко». І це справжнє щастя, коли вдається його відновити, додав Зеленський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа