<

Зеленський анонсував проєкт «Великдень вдома», щоб уникнути натовпу в церквах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:39 | 26.03.2020 / Новини / , , /
Перегляди
4
/ коментарів 13

Володимир Зеленський поспілкувався з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19 і розповів, що держава готує проєкт «Великдень вдома».

Про це повідомили в Офісі президента

“Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проєкт “Великдень вдома”, який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах”, – йдеться у повідомленні.

Глава держави відзначив, що керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції.

За його словами очільники церков погоджуються з необхідністю обмежувати кількість прихожан у випадках обрядів, що вимагають присутності людей, однак питання Великодніх свят залишається найскладнішим.

На селекторній нараді президента з місцевою владою розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей вони мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо.

Зеленський повідомив, що існує домовленість з главами церков щодо долучення за потреби їхніх представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню COVID-19.




коментарів: 13
  1. Ото мені вже менше за все віриться що на Великдень нашого селяна заставиш сидіти дома і на попа по ящику дивитися. Як товкмачилися в церкві раніше так і будуть в цьому році. Єдиний вихід це закрити церкви на свята

  2. Ось бачу коментар від “Віруючої людини”!
    Деж шукати спасіння як не в храмі?
    Про що ви кажите?
    Схаменіться і йдіть до храму не боячись вірусу на іконах Господа.
    Невже ваша віра так низько опустилася, що через вірус не підете до Богородиці?
    А щодо закриття церкви, то це мрія сатани, тож думайте перш ніж писати.

    • В переважної більшості наших людей не настільки глибока віра як у святих, щоб могли ходити по воді, передбачати майбутнє, виганяти демонів, зцілювати молитвою різні хвороби, і самому бути невразливим до хвороб. Тому всім, хто поки ще не досяг такого високого духовного рівня краще остерігатись великих скупчень людей і дотримуватись правил карантину, бо навіть священники заражаються, то що вже про нас казати. Береженого – Бог береже.

  3. видно нелегко прийдеться патрулям проводити роз’яснювальні бесіди на Пасху певним особам…

  4. Дуже дяку усім за моє просвітлення, але я і сама знаю яке зараз століття, тому не варто було….
    А на рахунок адекватності, шановний, віруючі православні більш адекватні як безбожники, томущо крім літературних публікацій, новин у фейсбуці іт. д читають Святе письмо, пророцтво Старців, життя Святих та уміють співставити факти.
    Тож варто задуматись хто більш обізнаний!
    Можете свої негативні коментарі не писати, бо я їх не читатиму. Здоров’я вам усім та доброти.

    • Ваше віра в те, що вірусу не може бути на іконах та те що він не передається в церкві заставляє сумніватися у вашій адекватності

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця