<

Зеленського не запрошували до Москви на святкування 9 травня – МЗС РФ різко відреагувало

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:36 | 2.03.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Міністерство закордонних справ України не отримувало запрошення від російської влади щодо участі Президента Володимира Зеленського в урочистостях святкування 75-річниці перемоги СРСР у Великій вітчизняній війні у Москві 9-го травня.

Про це глава МЗС Вадим Пристайко заявив в інтерв’ю одному з українських телеканалів, повідомляє УНН.

“Запрошення не приходило. Це – перше. Воно, звичайно, прийде дипломатичними каналами. Нам не надходило. Ми би передали Президенту Зеленському, якби воно надійшло”, сказав Пристайко.

Раніше глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що:

“… ми не збираємося святкувати 9-те травня. Ми, як і весь європейський континент, через 75 років, які бажають зрозуміти, чому сталася ця трагедія, і готові один одного пробачити.

Ми вважаємо, що саме в цей бік має йти святкування. Це повинно бути святкування того, що нарешті континент знаходиться протягом 75 років, якщо не брати до уваги наші шість років війни, в відносному мирі”.

Голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький повідомив журналістам, що нинішня українська влада, відмовляючись від Дня Перемоги, повторює риторику команди колишнього глави держави Петра Порошенка, а також діє в інтересах русофобів і націоналістів.

“Заява міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про відмову Києва офіційно святкувати 9 травня повністю повторює риторику Порошенка і його команди.

Нова українська влада на догоду русофобам і націоналістам позбавляє ветеранів святого свята Великої Перемоги”, – йдеться у повідомленні.

Він також зауважив, що таким чином керівництво країни зраджує “пам’ять своїх же предків, які боролися з фашизмом, стаючи на бік історичної брехні”.

Раніше БУГ повідомляв про те, що Путін «нагадав», що росіяни і українці є одним і тим самим народом та «ще надіється домовитися із Зеленським».

Після телефонної розмови Зеленський розповів про діалог з Путіним: він розуміє, що Україна – незалежна країна.

1-го березня – шість років як Росія прийняла рішення про введення своїх військ в Україну.

1-го березня Єрмак у Мінську зустрівся з заступником керівника адміністрації президента РФ: у березні планується новий обмін полоненими.

14-го лютого між президентом України Володимиром Зеленським та президентом РФ Володимиром Путіним пройшла телефонна розмова.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця