<

Збирав і передавав відомості про військові об’єкти, які дислокуються на Волині: затримали учасника агентурної мережі воєнної розвідки РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 4.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
19
/ коментарі 2

Правоохоронці вважають, що чоловіка, якого затримали під час перетину кордону, завербували російські спецслужби. Він виконував завдання зі збору і передачі відомостей про військові об’єкти, які дислокуються на Волині, та учасників АТО/ООС.

Прокуратура Волині та СБУ вважають, що чоловік – ймовірний учасник агентурної мережі Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, раніше служив у Збройних силах України, – інформує пресслужба прокуратури Волині.

Слідство вважає, що завербований російськими спецслужбами чоловік виконував завдання зі збору і передачі відомостей про військові об’єкти, які дислокуються на Волині, та учасників АТО/ООС.

Залучив він до виконання цих завдань ще трьох проросійськи налаштованих мешканців області.

Тривають слідчі дії – обшуки за місцем проживання учасників агентурної мережі.

Вирішується питання про оголошення їм про підозру у вчиненні державної зради (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 111 КК України).

Довідково: за державну зраду (діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України) санкцією ч.1 ст. 111 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




коментарів: 2
  1. Ну тепер ясно-понятно. А то я думав де певні люди пропали, чого коментарів не пишуть…

    • ну, не всіх сбу захопило.. наприклад CoolFace до цього часу ходить по Новіку і рахує савецкі квартири з туалетом на вулиці… ніяк перерахувати не може…так шо не поспішайте з висновками…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер