<

Збільшення штрафу, адмінарешт та позбавлення прав: Рада підтримала жорсткіші покарання за п’яне водіння та перевищення швидкості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:43 | 13.07.2020 / Новини / /
Перегляди
118
/ коментарі 3

Верховна Рада 13-го липня на позачерговому засіданні підтримала у першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності водіїв за водіння у нетверезому стані та перевищення швидкості.

Засіданні транслював телеканал Рада, – передає Громадське.

Рішення підтримали 282 народні депутати.

Проголосований проєкт закону не передбачає підвищення штрафу за п’яне водіння (наразі його максимальний розмір — 20 400 гривень).

Водночас документ додатково пропонує карати порушників адміністративним арештом на 10-15 діб, а також позбавленням права керувати транспортом на строк від 3 до 10 років. Таке покарання водій може отримати, якщо вчинить порушення повторно протягом року.

За перевищення швидкості на понад 50 км/год законопроєктом пропонується збільшити штраф з 510 до 3 400 гривень.

Також законопроєкт передбачає підвищення штрафу за водіння без посвідчення з 510 до 10 200 грн.

Документ також скасовує норми, що передбачають накладення штрафних балів на водіїв і закріплює можливість для поліцейських використовувати технічні засоби відеозапису.

Народна депутатка від фракції «Голос» Олександра Устінова з трибуни Ради зауважила, що законопроєкт не передбачає кримінальної відповідальності за керування авто у нетверезому стані і не підвищує штрафи, однак повертає можливість для правоохоронців зупиняти транспортні засоби без пояснень, обшукувати автомобілі без понятих і «ховатися в кущах».

Варто зауважити, що 2-го липня президент Володимир Зеленський скасував кримінальну відповідальність за кермування автомобілем у нетверезому стані, яка набула чинності 1-го липня.

13-го липня президент України Володимир Зеленський відреагував на смертельну аварію під Києвом і наголосив на важливості ухвалення законопроєкт щодо посилення відповідальності водіїв за вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер