<

Заява «Самооборони Волині» щодо погоні за п’яним ківерцівським поліцейським

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:26 | 12.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Громадське формування з охорони громадської безпеки «Самооборона Волині» звернулося до Арсена Авакова, Петра Шпиги, Юрія Луценка та Максима Киричика.

У ніч з 10 на 11 березня 2017 року в місті Луцьку було вчинено ряд правопорушень, основним фігурантом  яких є заступник начальника, начальник сектору реагування патрульної поліції Ківерцівського районного відділу поліції ГУ НП у Волинській області Алексюк Віталій Юрійович.

Алексюк А. В. на вулиці Набережній міста Луцька порушив правила дорожнього руху: перетнув подвійну суцільну смугу, проїхав на заборонне червоне світло світлофора. Через це його помітили й зупинили інспектори Управління патрульної поліції Луцька. Втім, Алексюк А. В, який керував автомобілем марки Mitsubishi блакитного кольору з іноземними номерами реєстрації LIP QI 724 зупинився, а коли поліцейські вже підходили до нього, втік з місця пригоди. Втеча тривала більше години на великій швидкості (більше 150 км за годину), що ми вважаємо опором працівникам поліції.

Після того, як патрульні задіяли план перехоплення, Алексюк А. В. вчинив кілька правопорушень: врізався в авто патрульних поліцейських, через що один із правоохоронців отримав легкі тілесні ушкодження, та намагався наїхати автомобілем на керівника Груп швидкого реагування Громадського формування “Самооборона Волині” Олександра Лєсного, про що той заявив у правоохоронні органи окремим повідомленням про злочин.

Врешті, Алексюк А. В. був затриманий. У результаті освідування на стан сп’яніння алкотестером Drager був виявлений рівень алкоголю в крові  Алексюка А. В., який становив 1,42 проміле.

Окрім цього, біля водія в авто під час утечі перебувала дільничний інспектор Ківерцівського районного відділу поліції Романюк Юлія Сергіївна, яка стала співучасницею вчинених правопорушень. Її злочинна бездіяльність, яка виявилась у неприпиненні триваючих правопорушень Алексюком А. В., також потребує негайного і невідкладного реагування з боку правоохоронних органів і прокуратури.

Більше того, ми стали свідками аналогічної злочинної бездіяльності колег Алексюка А. В. – працівників Ківерцівського районного відділу поліції, зокрема, начальника цього відділу Юрія Столярчука, які пропустили декілька разів авто Алексюка А. В., пасивно відреагували під час затримання Алексюка А. В., а декотрі з них тиснули на патрульних поліцейських та наших активістів, аби «зам’яти» ситуацію.

Зважаючи на усе, вище сказане, ми – представники Громадського формування «Самооборона Волині» вважаємо цей факт кричущим та надзвичайним. Це – сигнал про те, що ніяка переатестація не принесла бажаних змін у системі Національної поліції України. Нам прикро бачити, що у правоохоронних органах працюють особи, які не поважають законів, нашої держави, не мають ні честі, ні гідності. Ці особи давали присягу народу України і так цинічно її порушили.

Тому, зважаючи на вище сказане,

МИ ВИМАГАЄМО:

  1. Відкрити кримінальне провадження щодо заступника начальника, начальника сектору реагування патрульної поліції Ківерцівського районного відділу поліції, а також винести повідомлення про підозру Алексюку Віталію Юрійовичу за ст. 342, 345 та 286 Кримінального Кодексу України та офіційно повідомити про це на сайті ГУ НП у Волинській області.
  2. Якнайшвидше провести слідство та передати кримінальну справу до суду.
  3. Провести службове розслідування щодо дій Віталія Алексюка та дільничного інспектора Романюк Юлії Сергіївни за участі працівників внутрішньої безпеки Головного управління Національної поліції України у Волинській області.
  4. Оприлюднити на сайті Головного управління Національної поліції України у Волинській області список осіб (із зазначенням посад), які проводитимуть службове розслідування щодо Алексюка А. В. та Романюк Ю. С. згідно з Дисциплінарним статутом органів внутрішніх справ України.
  5. Негайно звільнити без права поновлення на посаді заступника начальника, начальника сектору реагування патрульної поліції Ківерцівського районного відділу поліції Алексюка Віталія Юрійовича.
  6. Звільнити без права поновлення на посаді дільничного інспектора Ківерцівського районного відділу поліції Романюк Юлії Сергіївни за нереагування на правопорушення та співучасть у них.
  7. Змістити з посади начальника Ківерцівського районного відділу поліції Юрія Столярчука за бездіяльність під час затримання його підлеглого та саботування дій інспекторів Управління патрульної поліції Луцька та ГШР ГФОГП «Самооборона Волині».
  8. Провести перевірку обставин, за яких працівник поліції керує транспортним засобом, зареєстрованим за законодавством іншої держави.

У разі бездіяльності у відповідь на наші вимоги, ми обіцяємо активно відреагувати.”, – йдеться у тексті звернення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа