<

Заява незалежної профспілки гірників України щодо протестів шахтарів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 27.04.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Історично склалося так, що шахтарський рух завжди був однією з передумов для демократичних змін в українському суспільстві. Шахтарські страйки 1989–1990 років стали одним з поштовхів до розвалу Радянського Союзу.

Сьогодні шахтарі знову вимушені стати на захист незалежності України, цього разу в енергетичній галузі, – повідомляє сайт НПГУ

Вугільна галузь перебуває у кризовому стані, до якого призвели помилкові рішення уряду і олігархів, які суперечать національним інтересам України. Одним із таких є рішення про масове закриття шахт.

Наслідком цього є системне зростання заборгованості із заробітної плати гірникам, скорочення робочих місць і зростання безробіття в країні. Не було зроблено жодних реальних кроків для подолання корупції в енергетичному секторі.

В умовах гібридної війни, коли війна точиться не лише на воєнному фронті, але й на економічному й інформаційному, Україна закуповує вугілля і електроенергію в окупанта, і тим самим підримує його, а не власну галузь.  При цьому вугілля закуповується в Росії  за ціною набагато вищою за українське.  Згідно з підписаним за згодою міністра енергетики і вугільної промисловості В.Демчишина контрактом на поставку електроенергії до Криму як суб’єкта РФ, Україна закуповує електроенергію за завищеною ціною з Росії і продає її до Криму за заниженою. При цьому різницю платять українці із власної кишені, через підвищення комунальних тарифів.

Очевидно, що певні сили зацікавлені в тому, щоб зруйнувати українську вугільну промисловість і назавжди залишити Україну енергетично залежною від сусіда-агресора.

Тому сьогодні шахтарі Незалежної профспілки гірників України прийшли під стіни Кабінету міністрів, Верховної Ради, Адміністрації Президента і Міністерства енергетики і вугільної галузі  з вимогою подолати корупцію у вугільній промисловості, звільнити міністра, який намагається повністю зруйнувати   енергетичну систему, провести реформи  і врятувати енергетичну галузь України.

Натомість засоби масової інформації друкують лише непривабливі фото мітингувальників і негативні статті про «проплачені Ахметовим протести», намагаючись скомпрометувати гірників, і таким чином змінюючи акценти та відволікаючи увагу від нагальних питань паливно-енергетичного комплексу.

Незалежна профспілка гірників України є організацією, що захищає інтереси шахтарів і українського народу і працює заради розвитку енергетичного потенціалу держави. Ми ніколи не працювали і не будемо працювати на користь олігархів, бізнесових чи політичних  сил.

Сьогодні українські гірники активізували свої зусилля, щоб захистити вугільну галузь і не дозволити корумпованим силам зруйнувати енергетичний потенціал України.

Голова незалежної профспілки гірників України                           М. Я. Волинець




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок