<

Завтра стартує 4 хвиля мобілізації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:12 | 19.01.2015 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

З 20 січня 2014 року стартує четверта хвиля мобілізації. Згідно наказу Президента рознарядка для Волині 4 тисячі людей. Про це сьогодні повідомив представник обласного військового комісаріату. Мобілізація розпочнеться з роботи медичних комісій.

На сьогодні із 100% військовозобов’язаних у Волинські області обстежено 85%, з яких 14% визнано придатними, 15% – не придатними, 71%- направлено на додаткове медичне обстеження. Для Володимира ці цифри трохи інші –  54% придатні, 28% не придатні, решта – направлені на додаткове обстеження.

Зараз по районах готують приміщення по роботі медкомісій, у Нововолинську і Володимирі-Волинському із цим проблем не має.

Виникає наступне питання – хто буде регулювати роботу комісії, чим мають займатися голови РДА, і яких у багатьох районах познімали. Це питання до кінця дня мають вирішити юристи РДА. І швидше за все регламентувати роботу будуть перші заступники РДА, або керівники виконкому.

Надії  покладаються на добровольчі батальйони та спілку афганців, які мають досвід військової служби та вік від 20 до 50 років.

Губернатор області Гунчик дав розпорядження очільникам центру зайнятості надати списки з осіб, які можуть підпадати під призов. В області на обліку у центрі зайнятості – три тисячі осіб чоловічої статі, які отримують виплати від держави.

Особливістю 4 хвилі мобілізації буде профільний набір військовослужбовців і не всі потраплять, в перспективі, на передову. Є і друга лінія  – інженерні війська і будівельні батальйони.

Перший етап мобілізації розпочнеться з 20 січня та триватиме до квітня. Загальна кількість мобілізованих складе 50 тисяч людей.

Нагадаємо, що із Нововолинська мобілізують 100 людей .




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця