<

Завідувачка відділу ЗНО на Волині розповіла, яким буде цьогорічне тестування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:23 | 14.01.2021 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Зареєструвавшись на пробне ЗНО з одного предмету, учасник автоматично отримає вільний доступ до завдань з інших предметів онлайн.

Як розповіла завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень ВІППО Алла Корнейко Суспільному Волинь, скасування минулорічного пробного зовнішнього незалежного оцінювання мало негативний вплив, – передають Волинські Новини.

«Регіональні центри зазначають, що пісня ЗНО 2020 року при подачі апеляцій багато учасників вказували, що результат вони вбачають нижчим, ніж хотілося б, тому що не було можливості апробувати процедуру під час пробного тестування. Цього року Український центр оцінювання якості освіти робить усе для того, щоб пробне тестування відбулося, зокрема, з дотриманням епідеміологічних заходів. Так, було вирішено провести пробне тестування один раз.

Традиційно в нас пробне ЗНО відбувається двічі – це дві суботи, як правило друга половина березня – початок квітня. Наші учасники ЗНО вже до цього звикли. В один день традиційно ми складали українську мову, а в другий – будь-який інший предмет. Цьогоріч матимемо одне-єдине пробне тестування, воно відбудеться 10 квітня. Учасникам потрібно дуже зважено підійти до вибору предмету під час реєстрації», – сказала Алла Корнейко.

Також вона звернула увагу на те, що період реєстрації на пробне ЗНО цього року коротший, ніж у попередні роки. Реєстрація триватиме до 19 січня. Водночас зросла вартість пробного тестування. Для учасників із Волинської області вона становить 240 гривень.

Алла Корнейко наголосила, що участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні не є обов’язковою: «Сенс пробного тестування – ознайомити учасників із процедурою. Під час пробного ЗНО ми повністю відтворюємо процедуру тестування, навіть до дрібничок. Учасник, який прийде на пробне тестування, повністю ознайомиться з порядком дій під час ЗНО».

Окрім того, учасники, які зареєструються на пробне тестування, отримають на своїй інформаційній сторінці доступ до завдань з усіх предметів та могтимуть перевірити рівень підготовки до ЗНО.

«Тобто визначити рівень власної готовності до зовнішнього незалежного оцінювання станом на квітень може кожен учасник. Головне, аби ті завдання, які учасник завантажить зі своєї сторінки, він виконав із дотриманням лімітів часу», – зауважила Алла Корнейко.

Вона наголосила, що для пробного тестування учасник може обрати один із 12 предметів: українська мова і література, українська мова, історія України, математика, математика (завдання рівня стандарту), фізика, географія, біологія, хімія, англійська мова, німецька мова, французька мова.

Як відзначила Алла Корнейко, цьогорічне ЗНО частково відрізнятиметься від тестування минулих років. До прикладу, новий формат завдань передбачено з української мови, математики.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер