<

«Заведіть прем’єра в зал і дайте відповідь, коли будуть гроші у шахтарів», – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:20 | 18.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 4

На дні Уряду в парламенті прем’єр-міністр Олексій Гончарук пішов пити каву, а в цей час шахтарі у Нововолинську сидять з червня без зарплати.

Терміново відреагувати на проблематику шахтарів у Нововолинську – з такою вимогою звернувся депутат Верховної Ради Ігор Гузь до представника кабміну в Раді під час години запитань до уряду, йдеться на офіційній сторінці Ігоря Гузя у фейсбук.

На момент звернення парламентаря, прем’єр-міністра в залі засідань не було і тому на це він зауважив: «Сьогодні день Уряду. Якщо прем’єр-міністр не може знайти годину побути тут і послухати – це ганьба. Прошу привести сюди прем’єр-міністра!»

Після цього він озвучив свою вимогу по суті:

«У мене в окрузі декілька днів страйкують шахтарі. Їм з червня не виплатили зарплату. Я вас хочу запитати: де міністерство, де заступники міністра? Чому ніхто не їде до страйкуючих шахтарів, а ви ховаєтесь тут у Києві. Я вимагаю сьогодні: беріть машину, або сідайте зі мною в авто, і поїхали до цих людей. Вони вже 5 місяців не отримують зарплату. Ви ховаєтеся, як ховався Насалик (Ігор Насалик – екс міністр енергетики і вугільної промисловості – ред.). Закінчите тим самим. Я вимагаю ваше міністерство терміново реагувати на проблематику шахтарів у Нововолинську».

Нагадаємо, 15-го жовтня перша зміна гірників шахти №9 «Нововолинська» відмовилася приступати до роботи. Голова незалежної профспілки 9-ї шахти Василь Гура пояснив, що причина – невиплата заборгованості з заробітної плати. Тому вони беруть участь у підготовці до всеукраїнської акції протесту волинських та луганських шахтарів, що організовує Незалежна профспілка гірників України.




коментарів: 4
  1. Гроші будуть, коли буде вугілля! На скільки процентів виконано план з видобутку та проходці? Та які там шахтарям, ще гроші?

    • Тобі регрес реально на голову без комісії дадуть.
      Під кожною статтею твоя ненависть до шахтарів.
      Вкотре для усера пояснюю: План по видобутку буде тоді,коли держава дасть комбайн і все необхідне для цього, тоді буде план і в проходці.
      Але поки усі кошти розкрадають від Києва до Нововолинська і усіх керівників це влаштовує,тоді платіть гроші на те що є.

      • Гроші розкрадають і усіх керівників це влаштовує, то з якого переляку тепер має перестати влаштовувати?

  2. А казали , що відразу всі на Польщу поїдуть … І де ті що на Польщу ? Всіх все влаштовує !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок