<

Завдяки роздрібному акцизу місцеві громади Волині отримали понад 90 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:38 | 24.05.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У січні – квітні 2016 року на Волині сплачено 90,3 мільйона гривень  акцизного збору з роздрібної реалізації підакцизної продукції, – інформує управління моніторингу доходів та обліково – звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.  

Сума сплаченого роздрібного акцизу перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 72,6 відсотка.

Окрім якісного адміністрування та сумління представників підприємництва, серед умов такого росту – активна позиція органів місцевої влади та своєчасні заходи інформаційно-роз’яснювального характеру для платників, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Саме місцева влада, котра володіє  інформацією про фактичні місця здійснення підприємницької діяльності, відповідно – пункти реалізації підакцизної продукції, площі торгівельно-розважальних закладів, кількість торгівельних місць, які здаються в оренду, теж має вагому мотивацію для забезпечення контролю за сплатою роздрібного акцизу, оскільки цей платіж  – це винятково кошти місцевих громад», – наголошує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що фахівці Центрів обслуговування платників та ОДПІ в області постійно надають консультації та практичну допомогу в заповненні поданні звітності, в тому числі платникам акцизного збору.

«Оскільки фактичним платником акцизу є кожен споживач,  то громадяни, котрі купують алкогольні напої чи тютюнові вироби, теж можуть стати дієвим громадськими контролерами платіжної дисципліни представники підприємства, перевіряючи наявність суми  акцизу у фіскальному чеку». – підсумувала Світлана Савчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер