<

Завдяки роздрібному акцизу місцеві бюджети Волині поповнилися майже 153 мільйонами гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:48 | 6.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Місцеві громади Волині протягом січня-вересня 2015 року отримали 152,8 мільйона гривень акцизного податку з реалізації підакцизних товарів.

Зокрема, завдяки споживачам підакцизної продукції на території обслуговування Луцької ОДПІ бюджети місцевих громад поповнилися більш як 55,8 мільйона гривень. 51,5 мільйона гривень  цього нового акцизного податку зібрано на території обслуговування Ковельської ОДПІ. На території обслуговування решти ОДПІ області до місцевого бюджету сплачено в межах 11-12 мільйонів гривень цього платежу.

«Ми не дарма акцентуємо увагу громадськості на тому моменті, що платниками 5-ти відсоткового акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції є саме її споживачі. Тому вони мають повне право контролювати кожного підприємця, чи зроблено відрахування роздрібного акцизу в бюджет. Як бачимо з надходжень, кілька копійок чи гривня акцизу, сплачених кожним споживачем з пляшки пива, пачки цигарок чи літри пального, – це десятки мільйонів в бюджет громади», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Тетяна Харченко.

За словами в..о керівника відомства в області, саме на дієвості громадського контролю за сплатою податків в місцевий бюджет  наполягають керівники найбільш впливових громадський інституцій Волині.

«Тому керівники місцевого самоврядування, як і фахівці органів ДФС,  повинні бути максимально зацікавлені у тому, щоб на ринку  підакцизної продукції всі його учасники працювали лише легально», – відзначила Тетяна Харченко.

Звертаємо увагу, що  суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання пиво, а також алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, пальне  є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Сплата цього податку – обов’язкова незалежно від форми розрахунків. Отож,  представники підприємництва під час реалізації пива, алкогольних напоїв,  тютюнових виробів та палива кінцевому споживачу, в тому числі напоїв на розлив в ресторанах, барах та кафе, з 1 січня 2015 року зобов’язані враховувати цю законодавчу норму, – наголошують в ГУ ДФС Волині.

Довідково: 28 грудня 2014 року Верховна Рада України ухвалила  ЗУ №71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», яким запроваджується новий місцевий податок – акцизний податок з реалізації підакцизних товарів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер