<

Завдяки контролю за правильністю декларування до держбюджету додатково спрямовано 45 мільйонів гривень , – Волинська митниця ДФС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:45 | 10.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Завдяки посиленню контролю за правильністю визначення митної вартості вантажів, фахівці Волинської митниці ДФС забезпечили 45 мільйонів гривень додаткових надходжень в держбюджет.

«Сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє кожному інспектору Волинської митниці ДФС своєчасно бачити ймовірні ризики чи неточності декларування. Тому додаткових 45 мільйонів гривень, які надійшли до бюджету Держави – це показник якісного опрацювання  нашими фахівцями процесу декларування вантажів», – підкреслив в.о. начальника Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора.

Волинська митниця ДФС додатково нагадує, що відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 16.09.2015 №724 запроваджено застосування єдиних орієнтовних показників митної вартості товарів в системі управління ризиками в частині контролю за правильністю визначення митної вартості. Використання єдиних орієнтовних показників митної вартості товарів необхідне лише для аналізу, виявлення та оцінки ризиків щодо заявлення декларантом або уповноваженою ним особою неповних та/або недостовірних відомостей про митну вартість товарів, у тому числі невірному визначенні митної вартості товарів. Норми зазначеної постанови не запроваджують нових методів чи методик визначення митної вартості товарів. Застосування орієнтовних показників митної вартості товарів, запроваджених постановою, є частиною системи управління ризиками, такі ціни використовуються виключно для порівняння та не повинні прямо використовуватися для заміни митної вартості. Таким чином, відповідно до положень Митного кодексу України відмова у застосуванні основного методу (за ціною угоди) не може базуватися на орієнтовних показниках митної вартості товарів.

Довідково: як свідчить аналітика, бюджетоутворюючими товарами в зоні діяльності Волинської митниці ДФС є легкові авто, сало, м’ясо птиці, трактори, машини для сільського господарства, вантажні автомобілі, телефонні апарати, плити ДВП, причепи і шини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця