<

Завдяки чому волинянам вдається економити

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:06 | 7.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
IMG_0505

Відключення гарячої води у будні дні задля економія газу на Волині дала свої результати.

Так, за два місяці цього року – серпень та вересень – вдалось зекономили близько 500 тисяч кубометрів газу , – повідомляє інормаційне агентство Волинські новини.

Про це під час брифінгу за результатами роботи на посаді за звітний період за квітень – вересень 2014 року повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев.

З його слів, те, що волиняни почали масово використовувати бойлери та газові колонки для нагрівання води, не так шкодить економії електроенергії та газу, як щоденне подання гарячої води.

«Щоб гаряча вода щоденно була в мережі, її потрібно постійно «палити» газом і утримувати робочу температуру. На це газу йде більше, аніж коли людина нагріє 20 літрів води на газовій плитці», – запевняє посадовець.

Він зауважив, що уже помітні результати економії газу у області. Так, у серпні цього року у області зекономили 200 тисяч кубометрів газу, а у вересні – уже 300 тисяч.

Варто зазначити, що за станом на сьогодні найбільшу кількість газу та електроенергії споживають промислові підприємства, зокрема цукрові заводи, що почали збирати та переробляти урожай зарання.

Як пояснив Сергій Кудрявцев, цукрові заводи раніше розпочали сезон обробки цукрових буряків. Врожай гарний, тож заводи працюють на повну потужність. Гнідавський цукровий завод планує закінчити сезон до 25 грудня, а Іваничівський – до середини грудня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок