<

Затримання екссудді Чауса, якого знайшли у селі на Вінниччині: НАБУ намагалися зупинити автівку СБУ – опублікували відео

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:15 | 31.07.2021 / Новини / , /
Перегляди
446
/ коментарі 2

30-го липня екссуддю Миколу Чауса, якого в квітні 2021 роки викрали невідомі, виявили у селі Мазурівка на Вінниччині. Згодом його забрали співробітники СБУ, а детективи НАБУ вимагала віддати Чауса їм.

Викрадений з Молдови український суддя Микола Чаус, якого підозрюють у корупційних злочинах, знайшовся на території Вінницької області. Він сам прийшов до будівлі Мазурівської сільради, голодний і майже без одягу. Про це повідомляє Слідство. Інфо, – посилаючись на коментар голови Мазурівської сільської ради Валерія Груньківського.

За словами голови сільради, Микола Чаус прийшов кілька годин тому до будівлі й сказав, що його викрали. Якийсь час суддя перебував у сільраді, де його накормили й дали води. Після цього, за словами сільського голови, приїхали співробітники Служби безпеки України і забрали Чауса із собою.

«Він прийшов в шортах, весь брудний був, і з голим торсом. Він голодний був, ми йому їсти дали», — сказав сільський голова.

Чаус повідомив, що був викрадений невідомими особами і підтвердив, що є екссуддею Дніпровського райсуду Києва. В ході перевірки стало відомо, що ця особа перебуває в розшуку НАБУ за ч. 4 ст. 368 КК, – пише Цензор НЕТ.

На місце події виїхали правоохоронці, ними виїхали співробітники СБУ, які забрали Чауса.

У Національному бюро розслідувань закликали передати детективам підозрюваного екссуддю Миколу Чауса, якого виявили у селі на Вінниччині.

“Станом на 15:30 правоохоронці, які, за нашою інформацією, затримали підозрюваного екссуддю Дніпровського районного суду міста Києва, на зв’язок із детективами НАБУ не виходили.

Закликаємо правоохоронців дотримуватися закону і передати підозрюваного, якого розшукують детективи, уповноваженим представникам Національного бюро”, – йшлося у повідомленні НАБУ.

Згодом Національне антикорупційне бюро оприлюднило відео, на якому вони намагаються зупинити автомобіль Служби безпеки з розшукуваним екссуддею Миколою Чаусом, – пише УП.

“НАБУ ідентифікувало автомобілі, якими працівники СБУ перевозили розшукуваного суддю Чауса, однак на законні вимоги детективів зупинитись та передати їм підозрюваного співробітники Служби безпеки не реагували, після чого незаконно доставили його на вул. Володимирську, 33 (будівля СБУ – ред.)”, – зазначила пресслужба бюро.

У НАБУ наголосили, що відповідно до ч.1 ст. 210 КПК України уповноважена службова особа зобов’язана доставити затриманого до найближчого підрозділу органу досудового розслідування. Правоохоронці мають дотримуватися закону і передати підозрюваного, який розшукується детективами, уповноваженим представникам Національного бюро.

Через деякий час журналісти побачили співробітників НАБУ біля будівлі СБУ, ймовірно, йшлося про затримання Службою безпеки екссудді Миколи Чауса, – пише УП.

УП звернулася до відомств за коментарями. На прохання прокоментувати у НАБУ відповіли: “Коментарі згодом”.

В Службі безпеки сказали, що “СБУ працює у звичному режимі. Деталі щодо Чауса – згодом”.




коментарів: 2
  1. Судя по взгляду, то кукуха у деда того – гэть улетела.
    А ещё больше на постанову похоже, всё в стиле СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер