<

Затримали волинського митника, який віз у Київ 700 тис. доларів хабара

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:12 | 4.06.2021 / Новини / , /
Перегляди
10030
/ 1 коментар

Високопосадовця волинської митниці затримали, коли він перевозив понад 700 тисяч доларів готівкою у багажнику автомобіля з Ягодина в Київ.

Про це інформують на сайті Державного бюро розслідувань – передає Конкурент.

Слідчі ДБР викрили масштабні зловживання службовими особами Волинської митниці Державної митної служби України. Встановлено, що деякі посадовці за неправомірну вигоду сприяють незаконному переміщенню вантажів через державний кордон без сплати митних платежів.

Схема організована співробітниками керівної ланки Волинської митниці. Начальник одного з її митних постів систематично збирав та акумулював у себе отримані гроші, частину яких розподіляв між іншими правоохоронними структурами.

Слідчі ДБР провели обшук його автомобіля на стаціонарному посту дороги Київ – Чоп у Рівненській області. Під час обшуку вилучено 704,3 тисячі доларів США.

ДБР розпочало кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення начальника митного посту. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – ТУ ДБР у Львові.

Видання «Курс Украины» з посиланням на журналіста-розслідувача Євгена Плинського повідомило, що затриманий – «головний касир» Волинської митниці Михайло Бурдейний.

Розслідувач зазначає, що «традиційно в перший тиждень місяця» Бурдейний возив «касу» з митного поста «Ягодин до Києва». За інформацією Плинського, зазвичай ця сума становила близько $1,5 млн.

Більшу цінність, ніж гроші, має записна книжка з «дуже відомими прізвищами», яким затриманий передавав гроші, підкреслив журналіст і натякнув, що серед них є «мрійник», який хотів очолити митницю або стати заступником міністра фінансів.




один коментар
  1. Навіть ніхто не здивувався з такої новини ,всі митниці і влада Києва в долі завжди була .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер