<

Затримали трьох іноземців у Польщі, які працювали на росіян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:36 | 28.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
154
/ Коментарі відсутні

Агентство внутрішньої безпеки Польщі ідентифікувало і затримало ще трьох людей в Польщі ,які працювали для раніше виявленої російської шпигунської мережі.

Про це агентству PAP повідомив заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, – пише Суспільне.

«Агентство внутрішньої безпеки ідентифікувало чергових осіб, які діяли в рамках раніше виявленої шпигунської мережі. Ми маємо справу із затриманими, яким інкримінується шпигунська діяльність та участь в організованому злочинному угрупованні. Також ми маємо справу з особами, які зараз перебувають під вартою за відповідними рішеннями суду»,  зазначив Жарин.

За його словами, загалом у цій справі затримано вже 12 осіб. Утім, слідство триває і не виключаються чергові затримання.

Жарин нагадав, що ця група діяла за вказівкою російських спецслужб. Вони виконували типово розвідувальні завдання, а також займалися пропагандистською діяльністю.

«Це ціла мережа осіб, яким було поставлено завдання збирати інформацію про маршрути й транспортні перевезення в Україну. Вони також поширювали на замовлення російської сторони специфічний контент, який вписується у поточний порядок денний активної пропагандистської діяльності проти Польщі», – наголосив Станіслав Жарин.

Він додав, що ця справа потребує «далекосяжних активних дій Агентства внутрішньої безпеки, які підтримують також інші спецслужби».

16-го березня Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW) викрило шпигунську мережу, яка працювала на Росію й мала здійснювати підготовку до диверсійної діяльності в Польщі. Тоді було затримано 9 осіб, підозрюваних у шпигунстві на користь Росії й співпраці з ФСБ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок