<

Затримали шахраїв, які видавали себе за поліцейських та вимагали гроші, зокрема й на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:09 | 25.02.2020 / Новини / /
Перегляди
173
/ Коментарі відсутні

25-річний житель Харківської області разом із спільниками, видаючи себе за поліцейських, телефонував людям і вимагав гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності їхніх рідних. Двох аферистів затримали у Хмельницькому оперативники внутрішньої безпеки НПУ, карного розшуку та слідчі поліції Хмельниччини. Злочинці орудували у різних куточках України, в тому числі й на Волині.

Про це повідомляє поліція Волині.

У ході досудового розслідування волинські поліцейські встановили, що підозрюваний 31-го січня разом зі спільниками в помешканні 90-річної жительки Луцька під приводом звільнення її доньки від кримінальної відповідальності, заволодів майже 100 тисячами гривень. Поліцейські обґрунтовано підозрюють зловмисників до низки шахрайств на території Луцька. Відомо, що окрім Волинської області аферисти промишляли на території Хмельницької, Львівської, Тернопільської, Київської, Полтавської, Сумської областей.

Слідчі Луцького відділу поліції оголосили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років. 

Напередодні поліцейські повідомили, що групу харків’ян, яка, видаючи себе за поліцейських, орудувала на території кількох областей України, затримали у Хмельницькому.

Псевдополіцейські ошукали чимало мешканців Львівської, Тернопільської, Київської, Полтавської, Сумської областей. За відомостями співробітників карного розшуку Волинської області — вчинила 10 злочинних епізодів у нашому регіоні і, врешті, дісталася Хмельниччини. 

Так, 21-го лютого 2020 року зловмисники зателефонували жительці Хмельницького, представилися поліцейськими і повідомили, що її донька скоїла ДТП. За можливість уникнення відповідальності дитини перелякана жінка власноруч віддала псевдоскопам тисячу доларів США та 10 тисяч гривень.

Наступного дня жертвою аферистів стала ще одна хмельничанка. Цього разу гроші потрібно було передати за «врятування» сина від покарання, який начебто спричинив аварію та сам потрапив до реанімації. У розпачі потерпіла віддала пройдисвітам всі наявні кошти — 420 доларів США та 10 тисяч гривень. 

Однак розжитися злочинним заробітком шахраям не вдалося. Біля сусіднього дому двох учасників групи — 23-х та 27-річних уродженців Харківської області — затримали оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно з колегами з карного розшуку, слідчого управління та інших оперативних підрозділів ГУНП у Хмельницькій області. Під час обшуку у чоловіків виявлено та вилучено майже 25 тисяч гривень, мобільні телефони і кілька сім-карток. 

Працівники карного розшуку поліції Волині та Полтавщини затримали їхнього третього поплічника — 25-річного раніше судимого харківчанина — на залізничному вокзалі у місті Гребінка Полтавської області, коли той прямував з Хмельницького потягом.

Наразі гастролерів затримано в порядку ст. 208 КПК України до обрання запобіжного заходу. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають подальші слідчі дії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер