<

Заступника голови СБУ Київщини відсторонили за втручання у процес переходу громад до ПЦУ – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:41 | 17.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
226
/ коментарі 2

Заступника начальника Головного управління Служби безпеки України у Києві та Київській області Юрія Палагнюка відсторонили від посади за втручання в процес переходу громад до Православної церкви України.

Про повідомили у Службі безпеки України в коментарі виданню LB.ua.

“Виконувач обов’язків голови СБУ Василь Малюк відсторонив заступника начальника Головного управління СБУ у Києві та Київській області Юрія Палагнюка від займаної посади через оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо його втручання у процес переходу релігійних громад від УПЦ до ПЦУ”, – ідеться у повідомленні.

Раніше Управління СБУ у Києві надіслало на адресу Дарницької райдержадміністрації листа за підписом Палагнюка, у якому зазначалося, що Служба безпеки вбачає у переходах громад від УПЦ до ПЦУ “загрози для національної безпеки”.

В листі містилось нагадування про заборону масових зборів на час воєнного стану та прохання провести роз’яснювальну роботу серед громадськості щодо недопущення участі у зборах релігійних громад керівників територіальних громад чи представників місцевої влади.

Це, зазначалось у листі, “може бути використане представниками УПЦ для оскарження дій у суді”, а спецслужбами рф – “для звинувачень в утисках УПЦ, розпалювання міжконфесійної ворожнечі і використання протестного потенціалу для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в державі”.

Також стало відомо про те, що Палагнюк звертався до Управління культури Київської облдержадміністрації з проханням надати копії протоколів та статутних документів релігійної громади Парафія на честь Покрова Божої матері Бориспільської єпархії УПЦ села Требухів Броварського району Київської області, яка виявила бажання перейти до ПЦУ.

У Службі безпеки зазначили: “Ці листи направлені з його власної ініціативи і жодним чином не є позицією Служби”.

Там додали, що кадрове рішення по Юрію Палагнюку прийняте т.в.о. голови СБУ і йдеться саме про виведення в розпорядження, тобто відсторонення.




коментарів: 2
  1. Скільки ще кацапської нечисті в правохоронних органах і владі ,СБУ давно треба було всю поміняти ,бо там залишилось купа нащадків колишнього КГБ .

    • За то ду@па в теплі в тебе,сидиш там друкуєш,а прихожани УПЦ за тебе життя кладуть д…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа