<

Застерігаю голову ОДА не гратися з вогнем, – Гузь про перевірки громад

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:03 | 17.06.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

На думку нардепа Ігоря Гузя, наразі є недоцільною перевірка новостворених об’єднань територіальних громад, ініційована головою ОДА Володимиром Гунчиком.

Телеглядачка в прямому ефірі в ТРК “Аверс” під час телепередачі “Запитай у депутата” поцікавилася, чи такі дії очільника області не заважатимуть роботі ОТГ, які тільки входять у звичний режим своєї діяльності за новим механізмом, – пише ВолиньPost.

“Згідно з законодавством є звісно норма, яка дозволяє здійснюватим перевірки. Однак, я застерігаю голову ОДА не гратися з вогнем, якщо будуть переслідування тих чи інших голів ОТГ. Бо, дограється”, – зауважив нардеп, апелюючи до голови ОДА.

“Я – великий прихильник децентралізації, тому готовий супроводжувати та висвітлювати цю роботу не лише в моєму окрузі №19, а й уцілому в області. Громади зараз фактично – незалежні. Вони не підпорядковуються ОДА, їх не можна “нагнути”, вибачте, за таке слово, як це було раніше. І виконувати те, що вони (область, – ред.) хоче; чи підтримувати кандидата від БПП”, – додав політик.

“Вважаю, що переслідувати громади неприпустимо. Тому, перевіряйте, але у межах чинного законодавства і без політики”, – наголосив він та розповів про ситуацію, яка була в Павлівській громаді (Іваничівський район), де на виборах обрали керівником громади помічника нардепа Андрій Сапожник.

“Ми далі працюємо. Але може таке бути, що його зможуть переслідувати за політичні переконання. Ось Верховна Рада надала кошти для Центральній виборчій комісії для наступних виборів. І що зараз відбувається. Розкажу, щоб знали волиняни. БПП та губернатор (голова Волинської ОДА) шантажує у своєму кабінеті окремих потенційних кандидатів, які мають балотуватися і заставляє балотуватися від БПП. Прізвище цих людей не називаю, бо не хочу підставити цих людей. Вони всі до мене приїжджають, якщо говорити про мій округ. Але така ситуація вже була. От у селі Вишнів (Любомльський район), там велика громада”.

“І нинішнього керівника Вишнівської ОТГ Миколу Сущика заставляли балотуватися від БПП, погрожували йому. Він не погодився і стійко дотримався своєї позиції та балотувавався як позапартійний. Виграв з результатом у 53%. Я підтримав цього кандидата. І доказав, що його підтримає громада і без блоку “панамських патріотів”.

“Все починається з того, щоб зараз тиснути на громади, щоб змусити нових людей балотуватися від БПП”, – наголосив Ігор Гузь.

Як відомо, перевірки ОТГ будуть здійснюватися у Зимнівській, Велицькій, Устилузькій, Смолигівській та Голобських громадах. Ці перші 5 ОТГ працюють вже понад рік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер