<

Зарплати зростають, рівень безробіття зменшується: звіт Мінсоцполітики за півроку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:21 | 29.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Міністерство соціальної політики України опублікувало звіт про свою роботу за перше півріччя 2017-го року. Згідно з документом, відомство вважає пріоритетними проведення реформи на ринку праці, створення справедливої системи пенсійного страхування, забезпечення ефективної держсоцпідтримки населення, розвиток соцпослуг у тергромадах.

За даними міністерства, через нову мінімалку в 3200 гривень 3,5 мільйонів українців отримали підвищення заробітків, з них 1,1 мільйони – бюджетники. При цьому середня зарплата в січні – травні цього року зросла на 36,8%, якщо порівнювати з 2016-м, і становила 6494 гривень, – іфнормує Сьогодні.

Мінсоцполітики також активно впроваджує реформу Держслужби зайнятості з метою збільшення працевлаштування населення. Так, в січні – червні, якщо брати річний розріз, число роботодавців, які працюють з центрами зайнятості, зросло на 15% і досягло 124 тисяч. Це дозволило збільшити кількість вакансій в базі даних на 19% – до 571 тисячі. Тепер число працевлаштованих зросло на 10% і склало 426 тисяч. Зростає і швидкість працевлаштування: 41% отримали роботу, навіть не встигнувши оформити статус безробітного. В результаті 1 липня 2017 р., в порівнянні з літом 2016 року, число безробітних скоротилося на 15% – до 330 тисяч.

Досягненням у відомстві вважають голосування ВР в першому читанні за законопроект Мінсоцполітики, який дозволить створити справедливу систему пенсстрахування. Тепер очікується, що з 1-го жовтня мінімальна пенсія зросте до 1373 гривень.

А з 1-го січня 2018-го планується встановити гнучкий пенсійний вік – від 60 до 65 років – залежно від страхстаж. При цьому з 2019-го стартує щорічний перерахунок пенсій на 50% від річної інфляції і на 50% зростання середньомісячних зарплат за три роки. У Мінсоцполітики зазначають: в разі прийняття законопроекту підвищені пенсії отримають 9 мільйонів осіб

Експерти вважають, що у міністерства ще дуже багато роботи.

“Потрібно монетизувати пільги зі створенням єдиного реєстру одержувачів соцдопомоги, а пільги на оплату компослуг замінити програмами по стимулюванню економії енергії”, – вважає економіст Іван Нікітченко.

А глава секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський зазначає, що в системі зайнятості потрібно оновити класифікатор професій, адже з 8 тис. тільки половина актуальні: “Це дозволить модернізувати перепідготовку українців. Важливо створити прозорі реєстри, щоб пільги, субсидію та допомогу отримували нужденні люди , а не купили корочку “.




коментарів: 2
  1. Зарплати зростають, рівень безробіття зменшується,-ці чинуши з Мінсоцполітики взагалі про яку країну опублікувало звіт ??? Вони взагалі до чого ??????? Тепер очікується, що з 1-го жовтня мінімальна пенсія зросте до 1373 гривень????Ці чинуши хоч розуміють ,що з 1-г0 травня 2017 року мінімальна пенсія становить аж 1312 гривень! Тобто вони вихваляються,що зросте пенсія аж на 61 гривню! УКРАЇНЦІ можливо це не знущання над ВАМИ,а дещо гірше???? Але Ви терпіть…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер