<

Заробітні плати на шахтах №9 та №10 виплачені повністю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:55 | 8.12.2014 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Станом на 05.12.2014 року заборгованості по виплаті заробітної плати на підприємствах вугільної промисловості Нововолинська немає. Про це сьогодні повідомив губернатор Волині Володимир Гунчик на оперативній нараді в ОДА. Однак, це попередні дані, останній термін подання звіту  – 10 грудня. Володимир Петрович в інтерв’ю “Бугу” сказав, що недофінансування вугільної промисловості області викликає у нього серйозне занепокоєння.

“Якщо підприємство ДП “Волиньвугілля” фінансується за рахунок не лише бюджетних коштів, то на шахтах кошти виділяються виключно за постановою Кабінету Міністрів. Я вже говорив із  новим міністром енергетики та вугільної промисловості В. Демчишиним про проблеми волинських шахтарів, і, у четвер, 11 грудня, вестиму розмову із міністром фінансів по цій темі. Таке глобальне недофінансування як 63 мільйона гривень загрожує нашій вугільній промисловості поверненням у старі часи забуття та краху. Тут виникнуть проблеми не лише із зарплатами.”, – каже губернатор. Саме сьогодні Володимир Петрович мав зустріч із керівниками адміністрації та дав доручення підготувати перелік питань для депутатів Верховної Ради від Волині. Наступного тижня планується зустріч із народними обранцями області та одним із центральних питань зустрічі буде саме питання фінансів ДП “Волиньвугілля” та ДП Шахта № 10 «Нововолинська». “Я відчуваю, що зараз необхідно приділити питанню фінансів максимум уваги, “дожати” відповідні міністерства, щоб ці 63 млн. гривень прийшли в область. Причина призупинення фінансування  – це не стільки відсутність коштів, скільки, на мою думку, зміни, які пройшли в Кабміні. Одні – пішли у відставку, їм вже не треба було вирішувати ці питання, інші – тільки стали до влади, у них ще не дійшли руки. Зараз основне правильно викласти проблему перед міністром фінансів, щоб він зрозумів значимість нововолинського об’єкту для усього енергетичного комплексу України”, – розповів Володимир Гунчик.

На питання долі шахти №1, яку за Указом попереднього міністра енергетики та вугільної промисловості А.Продана мали закрити з 25.11.2014 року, голова Волинської ОДА зазначив: “Підписати наказ, це одне діло, а закрити шахту – інше. Звичайно, шахта вже не має того ресурсу, який мала колись. Однак, завдання зараз, в період енергетичної кризи, не дати можливості зупинити не одного кілограма вугілля. Проблема в тому, що в більшості випадків, коли аналізується та чи інша програма, усі дивляться на глобальні питання, а не на питання сьогодення. Сьогодні вугілля нема, блоки стоять – 22 блоки фактично не працюють, а дві ТЕЦ  можуть фактично працювати на нашому нововолинському вугіллі. Я задаю собі питання також, чому це питання не вирішується, можливо тут є чиїсь потаємні інтереси. Але, для лобіювання інтересів держави є адміністрація в області. Ми не повинні “стояти в стойці” перед міністрами, а захищати інтереси громади. Якщо на дві ТЕЦ, які працюють у нас буде постачатися власне вугілля, то його не доведеться вести з Африки”, – зазначив Володимир Петрович.

Щодо приватизації шахти №5, то пан Гунчик вважає це позитивним кроком. “Ми маємо шанс залучити кошти інвесторів, які дадуть можливість постійно розвиватися шахті. Я вважаю це беззаперечним плюсом. Не треба говорити, що все має належати тільки державі. Зараз оголошено конкурс на бізнес-плани по шахті №5, які будуть досліджуватися експертами і лише тоді прийматиметься рішення віддавати шахту у приватну власність чи ні”, – зазначив губернатор.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер