<

Зарічанську ОТГ вирішили доєднати до Володимира-Волинського, а Березовичі забрати у Зимнівської ОТГ – мешканців не запитали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:10 | 18.11.2019 / Володимир / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

15-го листопада під час засідання «Волинської економічної ліги» у Луцьку голови Волинських ОТГ підписали звернення до Волинської обласної ради та адмінстрації щодо недопустимості розгляду питань про зміну адміністративного устрою в області без пристуності представників територіальних громад.

Нагадаємо, 29-го жовтня відбулося засідання регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівнів Волинської області. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Під час засідання були опрацьовані та заслухані пропозиції щодо внесення змін до перспективного плану та формування територій громад області.

Згідно із протоколом засідання, було вирішено Зарічанську ОТГ доєднати до Володимира-Волинського.

Як розповів БУГу голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка, на засідання його не запросили, як і інших голів громад, долю яких обговорювали.

“15-го листопала на зібранні було 36 голів з Волині. Ми обурилися, бо ту нараду зібрали не повідомивши ні одного представника ОТГ. Тому ми підписали звернення в обласну адміністрацію і раду, щоб питання такого рівня розглядалися за пристуності представників. Відповідь ми просили дати в 10-денний термін”, – розповів Ігор Пальонка.

Як зазначив Пальонка, чому саме було прийняте таке рішення – не відомо, адже його не аргументували. За словами голови Зарічанська ОТГ сьогодні показує, що має хороші здобутки і тому має право на існування.

“Ми проводили опитування мешканців громади. Вони проти доєднання до міста. Громаді два роки. За ці роки ми повирішували дуже багато глобальних питань, які не вирішували десятиліттями. Тому громада має далі має право на існування”, – сказав Пальонка.

Також на засідання робочої групи 29-го жовтня було вирішено вивести зі складу Зимнівської ОТГ Березовичівську сільраду, яка увійшла до Війницької ОТГ.

Таке рішення стало новиною для голови Зивнівської ОТГ В’ячеслава Католика. Йому також не довелося почути аргументів про нього.

Він розповідає, що звернення до обласної влади також підписав.

Ще одне рішення регіональної робочої групи – доєнати до Овадніської ОТГ Овлочинську сільраду, вивівши її зі складу Турійської.

Голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич з рішенням робочої групи згоден. Адже мова про приєднання Овлочинської сільради до Оваднівської ОТГ ведеться давно. У 2018-му році, розповідає від, було проведено опитування серед місцевих мешканців і близько 80% з них виявили бажання доєднатися. Але процес доєднання затягнувся, сказав Панасевич.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер