<

Зарічанська ОТГ має перспективу існувати самостійно – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:31 | 3.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Народний депутат від 19-го виборчого округу висловився на підтримку Зарічанської ОТГ, яка не бажає приєднуватись до Володимира-Волинського.

Відео з приводу конфліктної ситуації щодо можливого приєднання Зарічанської громади до міста Володимир-Волинський опублікував у себе на сторінці у соціальній мережі народний депутат Ігор Гузь. У ньому він окреслив чітку позицію у боротьбі за збереження усіх 12 існуючих ОТГ в окрузі № 19.  

“Я і моя команда – ми, без сумніву, підтримуємо Зарічанську об’єднану територіальну громаду, щоб вона на перспективу існувала, як самостійна одиниця. А далі – всі карти у руках міської влади Володимира-Волинського, міського голови, який повинен переконувати депутатський корпус Зарічанської ОТГ, переконувати мешканців, що об’єднання з містом буде корисним для жителів цієї громади й жодних проблем із цим не буде. Крім того, мешканцям Зарічанської ОТГ важливо було б відчувати, що це дружня історія, а не бажання когось взяти і загнати силоміць до Володимира-Волинського», – зазначив Ігор Гузь.

«Останні 5 років я є глибокими прихильниками децентралізації. І тому весь цей час ми з командою робили все можливе, щоб у моєму виборчому окрузі були створені всі громади. І в 2017 році 12 громад об’єдналися, зокрема, і Зарічанська ОТГ.

Ніхто не приховував, що в обласній адміністрації не хотіли давати можливість створитися Зарічанській ОТГ. Ми підключили на той час кабмін. Був присутній Ігор Пальонка – нинішній голова ОТГ. Він, без сумніву, підтвердить позицію, що змогли спільними зусиллями зареєструвати Зарічанську громаду», – розповів нардеп.

Він також нагадав, що до жовтня цього року, коли мають відбутися місцеві вибори, всі ОТГ по країні загалом будуть створені рішенням кабміну.

«Відповідно, моя позиція: всі ОТГ, які створені, вони мають залишитися існуючими, якщо хоч більш менш дотягують до методики так званої спроможності, яку кабмін нещодавно затвердив», – додав парламентар.

Зі слів Гузя, Зарічанська громада, щодо цієї методики, вона належить до спроможних ОТГ.

«Два тижні тому обласна адміністрація хотіла в кабінеті міністрів у моєму виборчому окрузі, фактично, ліквідувати 5 об’єднаних тергромад. Це – Зарічанську й Оваднівську: їх влити до Володимира-Волинського, Поромівську доєднати до  Нововолинська, Литовезьку – влити в Іваничі, Головненську – до Любомльської ОТГ. Я і моя команда на це запротестували. Ми повернули обговорення на місцевий рівень: було декілька народ з цього приводу, де я в чергове заявляв про свою жорстку позицію.

Мені вдалося переконати обласну адміністрацію, підключалися й голови ОТГ, експерти, і по чотирьох громадах питання «зняли». Залишилася Зарічанська ОТГ. Але в будь-якому випадку, остаточне рішення буде приймати кабмін», – підсумував депутат.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок