<

Зареєстрували третю вакцину проти коронавірусу у США. Її потрібно вводити один раз

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:35 | 1.03.2021 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Регулятор США видав дозвіл на екстрене використання третьої вакцини проти коронавірусу від Johnson & Johnson. Щеплення цим препаратом потрібно робити лише один раз.

Про це передає пресслужба з Управління з продовольства і медикаментів США (FDA), пише Громадське.

У країні вже схвалили використання двох інших вакцин проти COVID-19: від Pfizer/BioNTech та Moderna. Вакцину Johnson & Johnson потрібно вводити лише один раз, а зберігати препарат можна у звичайному холодильнику.

Як пише BBC, США домовилися з виробником про постачання 100 мільйонів доз вакцини до червня 2021 року, перші дози мають надійти в країну найближчими тижнями.

Ефективність вакцини Pfizer становить 95%, а Moderna — 92%, тому існують побоювання, що люди сприйматимуть третій препарат (66% ефективності) як «вакцину другого сорту», пише CNN. Водночас експерти закликають не перебирати вакцинами і робити щеплення будь-яким доступним препаратом.

Що відомо про вакцину?

У третій фазі клінічних випробувань взяв участь 39 321 учасник у Південній Африці, Мексиці, США та деяких країнах Південної Америки. 19 630 учасників отримали вакцину, інші — плацебо.

Її ефективність становить 66%. Крім того, через 14 днів після вакцинації вона з імовірністю 77% убезпечує від важкого перебігу захворювання, а через 28 днів цей захист зростає до 85%.

Під час дослідження не виявили серйозних побічних ефектів. Виготовляє вакцину бельгійська компанія Janssen.

COVID-19 у США

У США виявили вже 28,5 мільйона випадків коронавірусу, понад 511 тисяч людей померли від ускладнень, свідчать дані Університету Джонса Гопкінса. Сполучені Штати залишаються лідером за кількість підтверджених випадків інфікування.

За даними Bloomberg, 48,4 мільйона американців (14,6% населення) отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, а 23,7 мільйона (7,1%) — дві. На відміну від вакцини Johnson & Johnson препарат від Pfizer та Moderna потрібно вводити двома дозами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер