<

Запускають безпілотне таксі: показали відео, як в Китаї перевозитимуть пасажирів без водіїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:37 | 4.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

У китайському Пекіні запустили перший у країні комерційний сервіс безпілотного таксі. Це інноваційний проєкт компанії Baidu.

Наразі пасажири можуть скористатися послугами таксі без водіїв у районі столичного парку Шоуган. Під час Олімпійських ігор так планують перевозитимуть, зокрема, спортсменів, пише 24 канал.

Про наміри щодо розробки безпілотного авто у Baidu оголосили ще у 2014 році. Тоді планували співпрацювати для чого з BMW.

Проте вже у 2016 році від ідеї такого партнерства відмовилися й згодом заявили про створення власної системи управління авто.

Випробування безпілотних таксі проводили на дорогах Китаю, а також американської Каліфорнії. Результати були успішними.

Наприкінці 2020 року Baidu запустила у Китаї сервіс безпілотних авто у тестовому режимі. У машині був водій, а за поїздки не вимагали оплати.

Тепер всередині не буде водія, за роботою авто дистанційно спостерігатимуть оператори. Аби викликати безпілотне таксі, потрібно використати застосунок Apollo Go.

Перед початком поїздки користувачу потрібно просканувати QR-код. Для того, аби авто поїхало, треба пристебнути ремінь безпеки.

У разі потреби пасажир зможе звернутися до співробітника Baidu за допомогою. На відміну від тестових поїздок, тепер послуги компанії стануть платними.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа