<

Запуск системи електронного декларування очікується 1-го вересня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:47 | 30.08.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Держслужбі спецзв’язку і захисту інформації (ДССЗЗІ) заявили, що усунули нестачі в роботі системи електронного декларування, зараз триває підготовка експертного висновку з комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) електронних декларацій. Про це йдеться в заяві на сайті відомства.

Зокрема, в службі повідомили, що підготовка до атестації почалася напередодні Дня Незалежності, коли з НАПКА надійшла необхідна документація.

У понеділок 29 серпня було завершено “коригування документації та програмного забезпечення в частині побудови КСЗІ Реєстру”, йдеться в заяві. Роботи виконувала дочірня компанія ДССЗЗІ, Державний центр кіберзахисту і протидії кіберзагрозам.
Разом з тим в службі підкреслили, що прогнозувати висновки про атестацію системи е-декларування не є можливим, оскільки експертиза ще триває.

“31 серпня передбачено … прийняття рішення щодо відповідності КСЗІ Реєстру вимогам нормативних документів з технічного захисту інформації і видачі атестата відповідності.

Держспецзв’язок ще раз підкреслює, що рішення про відповідність КСЗІ і видачу атестата приймається експертною радою на підставі позитивного експертного висновку, наданого за результатами державної експертизи”, – йдеться в заяві.

“Твердження про те, що Держспецзв’язок зобов’язаний видати атестат, можуть бути розцінені і кваліфіковані як протиправний тиск на експертів, а також посадових осіб державного органу”, – заявили у відомстві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця