<

Замість нового озброєння, в Україні модернізують зразки 50-60 років, – експерт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:28 | 27.12.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Техніка, якою користуються ЗСУ, застаріла. Адже замість того, щоб розробляти нові зразки, «Укроборонпром» та Міноборони витрачають кошти на модернізацію озброєння, створеного ще півстоліття тому. Окрім того, із 64 мільярдів, виділених бюджетом на підготовку військових та їх бойове оснащення, йде лише трохи більше п‘ятої частини.

Про це в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK розповів військовий експерт Олег Старіков.

За словами експерта, у бюджеті 2017 року витратити на силовий блок складають 64 мільярди гривень. Із них – близько 52 мільярдів йде на утримання і лише 12 – на бойову підготовку чи закупку нового озброєння. Це дуже мало.

«Зараз ЗСУ користуються бойовою технікою так званого третього покоління, тоді як, наприклад, армія Ізраїлю, Америки чи Англії мають озброєння четвертого покоління. Є вже навіть винищувачі п‘ятого. Тобто, наша зброя б‘є по об‘єктах, а не по цілях. А у них – один снаряд – один збитий танк, одна куля – один поранений, одна ракета – знищена ворожа бригада», – наголосив Старіков.

В Україні ж замість того, щоб переходити на розробку якісних озброєнь, беруться модернізувати те, що було створене у 50-60-х роках. Наприклад, наприкінці 2015 року Мінекономіки ліквідувало близько п‘яти тисяч застарілих військових стандартів. Тепер ж «Укроборонпром» та Міністерство оборони просять відновити половину із них.

«Найголовніше для армії: потрібно закуповувати техніку сучасного покоління. Натомість і «Укробонпром», і Міноборони не роблять нічого, щоб вкладати гроші  у розробку цього озброєння», – обурювався Олег Старіков.




коментарів: 2
  1. Дуже багато родичів і друзів тих які не мають совісті біля корита і всіх потрібно необділити, а війна то для простих людей і хай виживають як хочуть пока їх будуть грабувати щоб забезпечити належне життя дітям можновладців більшість яких за кордоном, а окопи на сході їм і не сняться.

    • це все дрібниці ! головне, шоб не було маскалів і комуняків ! а євреї хай будуть…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця