<

Замах на депутата Соболєва в Києві: відомо прізвище організатора з Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:20 | 19.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Організатором замаху на депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва, в результаті якого загинув його 3-річний син, називають Юсупа Умаровича Абуєва.

Про це повідомляє політик Ігор Мосійчук на своїй сторінці в телеграм, – передає Апостроф.

25-річний Абуев є уродженцем міста Красногорськ Російської Федерації. 17-го грудня прокуратура міста Києва розповсюдила інформацію, що встановила особу, яка залучила як виконавця 20-річного колишнього бійця АТО Андрія Лаврегу.

Він мав досвід участі в бойових діях в якості снайпера, з яким познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області.

Правоохоронці без зазначення прізвищ повідомили, що під час особистої зустрічі, яка відбулася в одному з ТРЦ столиці, Абуєв запропонував Лаврегу скоїти вбивство депутата Соболєва за грошову винагороду в розмірі 40 тисяч доларів, на що той погодився.

“Для реалізації плану організатор надав стрілку інформацію про потерпілого, образ його життя, адресу проживання, роботи і т.д., а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортним засобом і профінансував інші витрати, в тому числі оренду гаража для зберігання знаряддя вбивства. Свої інструкції з організації злочину чоловік давав виконавцю в месенджері Telegram, а сам напередодні скоєння злочину виїхав за межі України для забезпечення алібі”, – повідомили в прокуратурі.

Також там зазначили, що в цей час виконавець разом з особою, яку він залучив як співучасника (Олексія Семенова – ред.), самостійно визначив місце для скоєння вбивства – майданчик біля ресторану в центрі Києва, де постійно з’являвся потерпілий.

На підставі зібраних в ході слідства доказів прокуратура міста Києва погодила повідомлення про підозру Юсупу Абаєву в організації замовного вбивства (ч.2 ст.15, п.11,12 ч.2 ст.115 КК України).

Правоохоронці додали, що зараз вирішується питання про оголошення організатора вбивства в міжнародний розшук, а діяльність по встановленню замовника злочину триває.

Нагадаємо, що раніше поліція затримала підозрюваних, які у Києві стріляли в депутата облради Соболєва.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер