<

Залужний підтвердив, що вибухи на аеродромі «Саки» в окупованому Криму сталися в результаті ракетних ударів ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:40 | 8.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
253
/ Коментарі відсутні

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що нещодавні вибухи на аеродромах росіян в окупованому Криму є результатом успішних ракетних ударів Сил оборони.

Про це йдеться у його спільній колонці з першим заступником голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Михайлом Забродським під назвою «Перспективи забезпечення воєнної кампанії 2023 року: український погляд». Її опублікували 7 вересня на «Укрінформ», передає Громадське.

Про удари розповіли у контексті необхідності допомоги від партнерів у переоснащенні ЗСУ та надання далекобійних ракет, наприклад, ракет ATACMS для РСЗВ HIMARS.

На думку Залужного та Забродського, прикладом правильності такого підходу є успішні зусилля української армії з фізичного перенесення бойових дій на тимчасово окуповану територію Криму.

«Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримських авіабазах противника, перш за все — по аеродрому “Саки”. Завдання ЗС України на 2023 рік — зробити для росіян та в інших окупованих територіях ці відчуття гострішими, природнішими і цілком відчутними, попри значну відстань до цілей», — йдеться у колонці.

Нещодавно в окупованому Криму пролунала низка вибухів, зокрема на кількох військових об’єктах. Їх фіксували у Бахчисараї, Севастополі, Бельбеку, Євпаторії, Новофедорівці, на аеродромі «Саки» тощо. Супутникові знімки показали, що у Саках було знищено щонайменше сім російських військових літаків. Імовірно, ще два літаки було пошкоджено.

Після серії вибухів окупанти терміново почали переміщувати свої літаки та гелікоптери з аеродромів передового базування в Криму на запасні аеродроми та аеродроми постійного базування на території рф.

Натомість у Міноборони України відмежувалися від вибухів та пожежі на території аеродрому «Саки» поблизу Новофедорівки в окупованому Росією Криму.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа