<

Закриття Володимир-Волинської станції переливання крові – злочин, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:27 | 21.04.2018 / Новини / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Ігнорування проблем Володимир-Волинської станції переливання крові та курс на згортання її роботи відверто шкодять і не тільки волинським медикам, але і створюють шкідливу монополію на ринку препарату альбуміну.

Про це йшлося під час спільного брифінгу народного депутата Ігоря Гузя та керівництва станції у п’ятницю, 20 квітня.

“Сьогодні, ми разом із медиками, які замість  того, щоб стабільно працювати, змушені стояти тут перед трибуною і звертають увагу керівництва держави до своєї проблеми. На станції працюють 96 людей, проте заплановане скорочення передбачає лишити 36 робочих місць. Попри таке “підвішене” становище, станція працює ефективно”, – відзначив Гузь.

За його словами, через ігнорування проблеми з боку начальника управління охорони здоров’я ОДА Ігоря Ващенюка, а також постійні затримки із призначення директора, колектив не має впевненості у майбутньому.

При цьому реорганізація може призвести до того, що станція не зможе виробляти вкрай важливий препарат альбумін, який потрібен для невідкладної терапії, зокрема і для екстренної допомоги учасникам війни.

За словами в.о. головного лікаря станції переливання крові Ярослава Бенча, у них собівартість такого препарату близько 300 гривень, а в єдиного конкурента ПАТ “Біофарма” – близько 1000 гривень. Попри це у профільному міністерстві – плани дозволити виробництво препарату лише для “Біофарма” як монополіста.

“Всі ці витрати можуть знову покласти на плечі хворих. Сподіваюся, що влада дослухається до нас”, – зауважив він.

Як розповіла завідувачка виробничого відділу Володимир-Волинської станції переливання крові Катерина Лапчук, у них є необхідні кадри та виробничі потужності для виготовлення значно більшої кількості альбуміну

“Ми маємо ліцензію на виготовлення препарату і для цього є всі необхідні потужності та установки для утримання. При таких можливостях ми могли б переробляти більше плазми. Торік станція переробила 1750 літрів, але є можливості до 5 тисяч”, – вважає вона.

На брифінг були присутні і завідуюча відділом контролю якостей  та головна медична сестра станції переливання крові Лариса Приходько та Ганна Маковська.

Сторони закликали прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та в.о. профільного міністра Уляну Супрун взяти ситуацію на особистий контроль та забезпечити повноцінну і стабільну роботу Володимир-Волинської станції переливання крові.




один коментар
  1. Для тих, хто спитає, чого не займається чимось нормальним, варто почитати інструкції до Альбуміну, де вказані наступні показання до застосування:
    Шокові стани: токсичний, травматичний, гнійно-септичний, операційний, геморагічний шок;
    Гіповолемія;
    Знижена кількість загального білка в крові;
    Тяжкі опікові форми, пов’язані з великою втратою рідини і згущенням крові;
    Нефротичний синдром — захворювання нирок з великою втратою білка;
    Гемолітичний розлад у немовлят;
    Хвороби печінки, пов’язані з порушенням вироблення білка;
    Скупчення рідини в черевній порожнині;
    Хвороби шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються порушенням всмоктування білка;
    Набряк головного мозку;
    Гнійно-септичні захворювання тривалого характеру зі білковим дефіцитом;
    Проведення операції зі штучним кровообігом, гемодіаліз, лікувальний плазмоферез.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер