<

Закон про перейменування УПЦ МП набрав чинності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:56 | 27.12.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Закон, що зобов’язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви, вже опублікований в №248 офіційного парламентського видання “Голос України”. Зміни в назву і статут повинні бути внесені до кінця квітня

Таким чином, 27 грудня закон №5309 набув чинності, повідомляє “Дзеркало тижня”.

Згідно з документом, релігійна організація (об’єднання), яка є частиною іншої структури, керівний центр якої знаходиться в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов’язана у своїй повній назві відображати відповідну приналежність.

Нагадуємо:

  • 20 грудня Верховна Рада проголосувала за проект закону, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.
  • В УПЦ МП заявили, що законопроект №5309 щодо перейменування церкви порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України і закликали президента Петра Порошенка ветувати його.
  • 22 грудня вказаний закон підписав президент Петро Порошенко.
  • Українська православна церква Московського патріархату ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо закону, який зобов’язує її вказати в назві приналежність до Росії.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер