<

Закон 8488: у Волинській області роз’яснили дії поліції щодо розмитнення авто

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:05 | 30.11.2018 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Закони 8487 та 8488, прийняті Верховною Радою і підписані Президентом, вступили в силу з 25-го листопада (окрім деяких положень, які вступлять в силу через 180 днів після опублікування).

Закон 8487 стосується розмитнення. Закон 8488 вносить зміни в діяльність поліції. Однак усі ці зміни вступлять в силу через 180 днів, тобто через півроку, повідомляє прес-служба поліції у Волинській області.

Наразі є 90 днів, аби громадяни могли розмитнити автомобілі в пільговому режимі, ще 90 днів вони зможуть розмитнювати за повну вартість.

Розмитненням поліція не займається.

Через 180 днів, відповідно до закону 8488, поліція уже притягатиме до адміністративної відповідальності водіїв-порушників:

– За керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту, накладатиметься штраф у розмірі 8500 гривень, постанову про що виноситиме сам поліцейський, а у випадку повторності протягом року – 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого (в такому випадку розгляд справи здійснюватиметься судом).
– До транспортних засобів особистого користування, тимчасово ввезених на митну територію України громадянами більш, як на 30 діб, запроваджено вимогу їх державної реєстрації протягом десяти діб з моменту такого ввезення: ця вимога зобов’язує користуватися автомобілем тільки того водія, який ввіз цей автомобіль на територію України.
– У статті 35 Закону України «Про Національну поліцію» визначені підстави для зупинки поліцейським транспортного засобу, куди додано десятий пункт – зупинка авто на іноземній реєстрації – з метою виявлення передачі транспортного засобу у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили такий транспортний засіб на митну територію України (або не поміщували в митний режим транзиту), одночасно запроваджено обов’язок поліцейського зупиняти транспортні засоби, якщо існує інформація про порушення власником транспортного засобу митних правил, або якщо безпосередньо транспортний засіб є об’єктом порушення митних правил.

Наразі запроваджується автоматизований обмін інформацією між фіскальними органами, Державною прикордонною службою та Національною поліцією і, коли він запрацює, ми зможемо в автоматичному режимі перевіряти, коли та ким ввезений автомобіль з іноземними номерами.

Новий закон про автомобілі на іноземній реєстрації впливає не тільки на дорожню ситуацію чи фіскальну складову. Він має припинити безконтрольну передачу у володіння автомобілів вже всередині країни та значно ускладнити життя тим, хто хоче використати ці авто в протиправних діях, в тому числі під час вчинення кримінальних правопорушень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер